«Πέφτουν» οι υπογραφές για το 67% του ΟΛΘ

Με την κοινοπραξία που κέρδισε τον διαγωνισμό

«Πέφτουν» οι υπογραφές για το 67% του ΟΛΘ

 

Στο τέλος της εβδομάδας μπαίνουν οι υπογραφές για την πώληση του 67% της ΟΛΘ ΑΕ στην κοινοπραξία που κέρδισε τον διαγωνισμό.

Για το 67% της ΟΛΘ Α.Ε. θα υπογράψει από πλευράς του ΤΑΙΠΕΔ ο πρόεδρος του δ.σ. του Ταμείου κ. Ξενόφος, ενώ για την Κοινοπραξία DIEP- Terminal Link- Belterra θα υπογράψουν ο εκπρόσωπος του σχήματος κ. Σωτήρης Θεοφάνης και ο CEO της γαλλικής Terminal Link κ. Boris Wenzel. Στην τελετή της υπογραφής, που θα λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα, παρόντα θα είναι και άλλα μέλη της Διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ όπως και εκπρόσωποι των άλλων δύο μερών της Κοινοπραξίας και εγγυητές της συναλλαγής, δηλαδή του γερμανικού fund DIEP και της Belterra Investments του ομίλου Ιβάν Σαββίδη.


Σημειώνεται ότι το 67% από το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου στην ΟΛΘ Α.Ε. θα μεταβιβαστεί στην εταιρεία ειδικού σκοπού (spv) που έχουν συστήσει τα μέρη της Κοινοπραξίας, δηλαδή στην South East Gateway Thessaloniki.

Η Κοινοπραξία θέλει το ταχύτερο την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την εγκατάστασή της στο Λιμάνι εντός του Ιανουαρίου και οπωσδήποτε πολύ νωρίτερα από τον χρόνο που αναφέρεται στο αναθεωρημένο μνημόνιο. Ειδικότερα, αναμένεται σε πολύ σύντομο χρόνο η έγκριση της μεταβίβασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού οπότε και θα προωθηθεί η κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή.

Σημειώνεται ότι η Κοινοπραξία πλειοδότησε για την απόκτηση του 67% της ΟΛΘ Α.Ε. προσφέροντας το ποσό των 231,9 εκατ. ευρώ, αναλαμβάνοντας παράλληλα την υποχρέωση να επενδύσει σε υποδομές, στον ΟΛΘ, 180 εκατ. ευρώ σε διάρκεια επταετίας.