Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος κερδισμένος της Black Friday

Εκτοξεύτηκε η περιουσία του

Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος κερδισμένος της Black Friday


 

 

Εάν ο Αγιος Βασίλης μοίραζε πραγματικά τα δώρα του σε όλα τα παιδιά του κόσμου την παραμονή των Χριστουγέννων, θα έπρεπε να παραδίδει 6.100 πακέτα το δευτερόλεπτο για να προλάβει. Οσο για τον «Αγιο Βασίλη της ψηφιακής εποχής», τον Τζεφ Μπέζος, η δική του αποστολή είναι κάπως πιο εύκολη.

Για την Amazon η Black Friday τον έκανε πλουσιότερο κατά 2,4 δισ. δολάρια καθώς η καταναλωτική φρενίτιδα των Αμερικανών κατά κύριο λόγο, αλλά και άλλων λαών εκτός Ευρώπης, που δεν εκμεταλλεύθηκαν την ημέρα για να απεργήσουν, εκτίναξε την χρηματιστηριακή αξία της Amazon στα 586 δισ. δολάρια.

Πώς καταφέρνει η Amazon να εξυπηρετεί εκατομμύρια καταναλωτές μέσα σε μία ημέρα; Διαθέτοντας 22 χρόνια εμπειρίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η εταιρεία έχει καταφέρει να στήσει μέσα στις αποθήκες της μια σκηνή από το μέλλον. Το αποτέλεσμα είναι να θεωρείται πρωτοπόρος στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, δημιουργώντας ένα πρότυπο αποδοτικότητας που θα ζήλευαν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις του κόσμο

Έτσι, το μετοχικό μερίδιο που ελέγχει ο Μπέζος στην Amazon ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια. Και ο ηλικίας 53 ετών αμερικανός επιχειρηματίας έγινε ο δεύτερος άνθρωπος στον κόσμο η περιουσία του οποίου, αποτιμώμενη σε δολάρια ΗΠΑ, έγινε έστω και προσωρινά δωδεκαψήφια.

Ο πρώτος που το πέτυχε αυτό ήταν ο Μπιλ Γκέιτς το έτος 1999. Ήταν λίγο προτού σκάσει, τότε, η περιβόητη «φούσκα του Ίντερνετ» και ξανα... φτωχύνει ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της Microsoft.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές των αγοραστικών οργίων που συνέβησαν την εφετινή Black Friday, η Amazon ήταν η πλέον ευεργετηθείσα από όλες τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ εκτοξεύθηκαν σε πρωτόγνωρα ύψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ