Έρχονται «χειρουργικές» ανακατατάξεις στον κλάδος της υγείας

Τα σχέδια και τα deal της επόμενης ημέρας

Έρχονται «χειρουργικές» ανακατατάξεις στον κλάδος της υγείας

 

Μεγάλες ανακατατάξεις έρχονται στον κλάδο της υγείας με κύκλους της αγοράς να εκτιμούν πως το 2018 θα είναι έτος εξελίξεων και νέων ηχηρών deals για τον κλάδο.

Παράγοντες του κλάδου αναφέρουν ότι οι ζυμώσεις που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες θα είναι έντονες. Είναι γεγονός ότι τα αυξημένα χρηματοοικονομικά προβλήματα τα οποία βαραίνουν τους μεγάλους ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υγείας, δεν είναι ικανά να ανακόψουν την προοπτική του, ο οποίος εμφανίζει αυξητικές τάσεις παρά τη γενικευμένη οικονομική κρίση.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο όμιλος Γ. Αποστολόπουλου, βασικός μέτοχος του «Ιατρικού», προχώρησε σε αιφνιδιαστική δημόσια προσφορά γα το 30% των μετοχών του ομίλου Υγεία. Η κίνηση αυτή έρχεται μερικές εβδομάδες μετά τη συμφωνία ρύθμισης υποχρεώσεων του «Ιατρικού» προς τις συστημικές τράπεζες της τάξης των 131 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει επιμήκυνση, χαμηλότερο επιτόκιο αλλά και πρόσθετες εξασφαλίσεις σε περιουσιακά στοιχεία του ομίλου Ιατρικό.

Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι πληροφορίες πως υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για το «Ερρίκος Ντυνάν» που ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς (εκ των μεγαλομετόχων και της Marfin Investment Group), που ενδέχεται να οδηγήσει σε εξελίξεις το νοσοκομείο της λεωφόρου Μεσογείων έως τα μέσα του 2018. Ορισμένες εκτιμήσεις αποδίδουν μάλιστα τη δημόσια πρόταση Αποστολόπουλου (που ελέγχει το 38,34% και τη διοίκηση του ομίλου Ιατρικό Αθηνών) σε προσπάθεια να αποτρέψει ενδεχόμενη προσέγγιση «Ντυνάν» και «Υγεία» ή άλλης εξέλιξης που θα «περιθωριοποιούσε» το Ιατρικό.

Σε κάθε περίπτωση, η μάχη για τον έλεγχο της αγοράς υγείας έχει ξεκινήσει και οι μεγάλοι παίκτες έχουν αρχίσει να παίρνουν θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ