Αυξησε τα μεγέθη της η Thomas Cook

Αυξησε τα μεγέθη της η Thomas Cook

Ο κύκλος εργασιών όπως αναφέρει το MarketWatch αυξήθηκε κατά 9% σε συγκρίσιμη βάση στα 9,01 δισ. στερλίνες από 7,81 δισ. στερλίνες το προηγούμενο έτος.

Η Thomas Cook Group ανακοίνωσε πως τα προ φόρων κέρδη της αυξήθηκαν στην χρήση του 2017 και πως αύξησε το μέρισμά της κατά 20%, καθώς το γερμανικό αεροπορικό τμήμα της, η Condor, ανέκαμψε και υπάρχει ισχυρή ζήτηση στις δραστηριότητες tour-operating στην ηπειρωτική και βόρεια Ευρώπη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι χρεώσεις χρηματοδότησής της αυξήθηκαν κατά 18 εκατ. στερλίνες σε 41 εκατ. στερλίνες, τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν στα 46 εκατ. στερλίνες τη χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 34 εκατ. στερλίνες κατά την προηγούμενη χρήση.

Ο κύκλος εργασιών όπως αναφέρει το MarketWatch αυξήθηκε κατά 9% σε συγκρίσιμη βάση στα 9,01 δισ. στερλίνες από 7,81 δισ. στερλίνες το προηγούμενο έτος.

Εν τω μεταξύ σχετικά με την Ελλάδα αναφέρει ότι σημαντικά αυξημένες είναι οι κρατήσεις για διακοπές το ερχόμενο καλοκαίρι. Αν και είναι ακόμη νωρίς για τις πωλήσεις που αφορούν στο καλοκαίρι του 2018, «βλέπουμε μία καλή αρχή στις συναλλαγές, με τις συνολικές κρατήσεις για διακοπές και τις τιμές υψηλότερες από πέρυσι», σημειώνει ο οίκος στην ανακοίνωση για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017.

«Η ζήτηση για διακοπές που προσφέρουμε στην Τουρκία και την Αίγυπτο είναι πολύ ισχυρή, κάτι που αναμένουμε να μειώσει τις πιέσεις στο περιθώριο (κέρδους) που προκλήθηκαν από την υψηλή συγκέντρωση των διακοπών στην Ισπανία το 2016 και το 2017.

Οι κρατήσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι επίσης σημαντικά αυξημένες, σε συνέχεια του ισχυρού καλοκαιριού κατά το οικονομικό έτος 2017», προστίθεται. Η εταιρεία σημειώνει ότι οι κρατήσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι στον βρετανικό τουριστικό διαχειριστή της είναι αυξημένες κατά 2% και μέση τιμή πώλησης είναι αυξημένη κατά 6%.