Τα «χέρια» δίνουν ΔΕΗ και China Development Bank

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Τα «χέρια» δίνουν ΔΕΗ και China Development Bank

Σύμφωνο συνεργασίας (MOU) μεταξύ της China Development Bank (CDB) και της ΔΕΗ θα υπογραφεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργανώνει η Δημόσια Επιχείρηση στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο έχει θέμα «Επενδυτικές ευκαιρίες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη - τάσεις και προκλήσεις στον ενεργειακό τομέα» και θα πραγματοποιηθεί στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης κ. Γ. Σταθάκης, ο Πρέσβης της Κίνας κ. Zou Xiaoli, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης καθώς και εκπρόσωποι Εταιρειών και Τραπεζών από την Κίνα και την Ν.Α. Ευρώπη.

«Η ΔΕΗ φιλοδοξεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στην ανοικοδόμηση του ενεργειακού περιβάλλοντος, αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική και τον εκσυγχρονισμό του. Διαμέσου του διαχρονικά ηγετικού της ρόλου στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, φιλοδοξεί επιπρόσθετα να σηματοδοτήσει το πλαίσιο επέκτασης των επενδύσεων, με κύριο στόχο τη μεγιστοποίηση των συνεργειών και την αναβάθμιση των δικτύων ενέργειας», τονίζεται από την πλευρά της επιχείρησης.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει επιπλέον την ανάδειξη της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας ως πύλης και ενεργειακού κόμβου για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη καθώς και την ανάλυση των ευκαιριών που παρουσιάζει η δυναμική διαμόρφωση του ενεργειακού χάρτη στην ευρύτερη περιοχή και θα αναπτυχθεί στις εξής ενότητες:

1. Τάσεις κι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

2. Προοπτικές κι επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης

3. Παραγωγή ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη: Ευκαιρίες και Προκλήσεις

4. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Πηγές και Αποθήκευση

5. Χρηματοδοτικά εργαλεία άμεσων και έμμεσων επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα.