Το επενδυτικό σχέδιο ύψους 70 εκατ. ευρώ από την Παυλίδης ΑΕ

Το επενδυτικό σχέδιο ύψους 70 εκατ. ευρώ από την Παυλίδης ΑΕ
Προβλέπεται η ανάπτυξη 4 πάρκων συνολικής παραγωγικής ισχύος 50 MW για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Μακεδονία και την Θράκη και συγκεκριμένα στις Σέρρες, την Κομοτηνή και τη Θράκη, με έναρξη κατασκευής τον Μάρτιο του 2017.

Η επένδυση αυτή βελτιώνει το εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο έργων της Εταιρίας και την κατατάσσει σε σημαντική θέση για τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού από ΑΠΕ.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, τα αναμενόμενα για το 2016 πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα της ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε ΜΑΡΜΑΡΑ- ΓΡΑΝΙΤΕΣ, από την αμιγώς εξαγωγική δραστηριότητα του μαρμάρου, βελτιώνουν περαιτέρω την ρευστότητα και την καθαρή θέση της εταιρίας και ενισχύουν την συνέχιση του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της. Ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης είναι και η διαφοροποίηση, με ενεργή και εντατική δραστηριοποίηση και σε άλλους αειφόρους κλάδους όπως αυτός της Αιολικής Ενέργειας.

Η πλήρης λειτουργία των νέων 50MW έχει θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και συμβάλλει στην μείωση εκπομπών ρύπων κατά 123.500 τον. CO2 κάθεέτος που ισοδυναμεί με δάσος 163.800 στρεμμάτων και ηλεκτροδότηση μιας πόλης 120.000 κατοίκων .

Κατά τη χρήση 2015 η Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα - Γρανίτες είχε κύκλο εργασιών της τάξης των 50 εκ.ευρώ ενώ προέβλεπε αύξηση 20% κατά τη χρήση 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ