125 Χρόνια η Εθνική Ασφαλιστική είναι στην Πρώτη Γραμμή

125 Χρόνια η Εθνική Ασφαλιστική είναι στην Πρώτη Γραμμή
Φέτος η Εθνική Ασφαλιστική γιορτάζει 125 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Στο μεγάλο αυτό χρονικό διάστημα, από την ίδρυση της το 1891 με κύριο μέτοχο την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η εταιρεία συνδέθηκε με τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά και ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Αρωγός και ενεργός υποστηρικτής της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, έχει συμβάλλει αποτελεσματικά στην κάλυψη των ασφαλιστικών αναγκών της οικογένειας, του ελεύθερου επαγγελματία, του επιχειρηματία, προσφέροντας πάντα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες.

Σήμερα, η Εθνική Ασφαλιστική διατηρώντας τον ηγετικό της ρόλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά συνεχίζει να εξελίσσεται και να θέτει υψηλούς στόχους πάρα τη συνεχιζόμενη κρίση την οποία βιώνει η χώρα μας.

Η εταιρεία εξακολουθεί να παραμένει κερδοφόρα. Ο Όμιλος παρουσίασε για το 2015 κέρδη προ φόρων €78εκ, ενώ τα ίδια κεφάλαια ενισχύθηκαν κατά €105 εκ, διατηρώντας παράλληλα υψηλά παραγωγικά αποτελέσματα. Η παραπάνω εξέλιξη στην κερδοφορία είναι αποτέλεσμα του εντεινόμενου ελέγχου του κόστους ζημιών στους κλάδους ζωής και αυτοκινήτου, της αποτελεσματικής διαχείρισης του χαρτοφυλακίου επενδύσεων, της ενίσχυσης και συνεχούς εκπαίδευσης του εταιρικού παραγωγικού δικτύου πωλήσεων, καθώς και της αποτελεσματικής διαχείρισης των λειτουργικών εξόδων.

Επιλογές οι οποίες έχουν οδηγήσει σε διατήρηση και αύξηση του πελατολογίου που σήμερα αριθμεί 1εκ. πελάτες, σε συνεχή αύξηση του επιπέδου ικανοποίησης πελατών, στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού brand προϊόντων υγείας, το Full, το οποίο επεκτείνεται μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, στην αναγνώριση και τιμητική διάκριση της εταιρείας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της λαμβάνοντας συνεχείς βραβεύσεις για τα παραγωγικά δίκτυα πωλήσεων, όπως για το προϊόν υγείας Full και την πρωτοποριακή εφαρμογή για smartphones και tablets, Ethnodigos.

Στηρίζουμε έμπρακτα την κοινωνία και στεκόμαστε αρωγός σε κάθε προσπάθεια στήριξης των ευπαθών ομάδων της.

Παράλληλα, πρωταρχικός και κυρίαρχος στόχος μας πέρα από κάθε στρατηγική εταιρικής ανάπτυξης είναι η φροντίδα για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Τον άνθρωπο πέρα από τους αριθμούς. Από ιδρύσεώς της η εταιρεία υπηρετεί ενεργά και πολλές φορές αθόρυβα το ανθρωποκεντρικό της όραμα πουκαθορίζει κάθε δραστηριότητά της. Στην μακροχρόνια πορεία της μέσα από σημαντικά ιστορικά γεγονότα έχει εκφράσει με πολλούς τρόπους την κοινωνικής της ευαισθησία. Με διακριτικότητα στέκεται πάντα δίπλα στο κοινωνικό σύνολο υποστηρίζοντας δράσεις και φορείς που προσφέρουν σημαντικό έργο σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, σε τομείς του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, της επιστήμης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, σε ομάδες που πλήττονται σήμερα λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης. Το 2016 η Εθνική Ασφαλιστική ενίσχυσε σημαντικά την προσπάθεια της μητρικής εταιρείας της, Εθνική Τράπεζα, για την ανακούφιση των προσφύγων, των κοινωνικά ευπαθών ομάδων της χώρας μας, την ανάδειξη της ιστορίας μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από το πρόγραμμα Act4Greece, αλλά και μιας σειράς άλλων μεμονωμένων δράσεων.

Για την Εθνική Ασφαλιστική η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης δεν μετουσιώνεται σε ένα σύνολο δράσεων με στόχο την προβολή, αλλά αποτελεί ένα βαθύ αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ