Φουντώνει ο ανταγωνισμός στο ρεύμα- Τι προσφέρουν οι εταιρίες

Φουντώνει ο ανταγωνισμός στο ρεύμα- Τι προσφέρουν οι εταιρίες

Μεγαλώνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρίες παροχής ρεύματος, αφού όλοι έχουν μπει στο παιχνίδι της μείωσης και της προσφοράς. Οι περισσότεροι μειώνουν από 10 έως 15% τα ήδη μειωμένα τιμολόγιά. Τι άλλο σχεδιάζουν;

Λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή από τη ΔΕΗ της έκπτωσης 15% στους συνεπείς καταναλωτές της προκειμένου να συγκρατήσει την τάση φυγής των «καλών πελατών», οι ιδιώτες εναλλακ τικοί προμηθευτές «σηκώνουν το γάντι» και προχωράνε και αυτοί σε αντίστοιχες εκπτώσεις, αποδεικνύοντας τη δυναμική που έχει η λιανική αγορά του ρεύματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του energypress οι περισσότεροι πάροχοι, άλλοι επίσημα και άλλοι ανεπίσημα, μειώνουν άμεσα από 10 έως 15% τα ήδη μειωμένα τιμολόγιά τους και περιμένουν το Σεπτέμβριο για να αποσαφηνίσουν την εμπορική τους πολιτική και να βγάλουν τα νέα τους προϊόντα (βρείτε το πιο φθηνό τιμολόγιο ρεύματος στο ftinorevma.gr).

Ο Σεπτέμβριος είναι βεβαίως καθοριστικός, καθώς θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και πιθανόν να πραγματοποιηθεί και η πρώτη δημοπρασία τύπου NOME που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα διαμορφώσει τους νέους όρους λειτουργίας της αγοράς.

Η αντίδραση των εναλλακτικών, πάντως, φαίνεται ότι είχε ήδη αποτέλεσμα καθώς την αρχική ανάσχεση του ρυθμού εισόδου πελατών στο χαρτοφυλάκιό τους, ανάσχεση που επήλθε μετά την ανακοίνωση της πολιτικής του -15% από τη ΔΕΗ, έχει ακολουθήσει, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζουν τα εμπορικά τμήματα των εταιρειών, η επάνοδος στους προηγούμενους ρυθμούς.

Σημειωτέον ότι η Protergia παρέχει επίσημα έκπτωση 15% επί του (ήδη ανταγωνιστικού) τιμοκαταλόγου της στους συνεπείς πελάτες, ενώ τα δίκτυα πωλήσεων της NRG, της Watt+Volt, της GREEN και της VOLTERRA παρέχουν έκπτωση της τάξης του 10% χωρίς να έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα η πολιτική τους αυτή. Οι άλλοι δύο καθετοποιημένοι όμιλοι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, ωστόσο οι πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι προχωρούν επίσης σε πολιτική μειώσεων στους καλοπληρωτές.

Παράλληλα, μετά τη συμφωνία της Protergia με τον όμιλο της COSMOTE που της εξασφάλισε παρουσία στο ευρύτατο δίκτυο των ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE, οι δυο άλλοι καθετοποιημένοι όμιλοι βρίσκονται στη διαδικασία συζητήσεων για αντίστοιχες συνεργασίες με δίκτυα τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του energypress, η ΗΡΩΝ φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανακοίνωση συνεργασίας με την Wind, ενώ η ELPEDISON συζητά σε προχωρημένο επίπεδο με την Vodafone.

πηγή:news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ