"Πρεμιέρα" στην Τουρκία για την Chipita - Επόμενος σταθμός Ινδία

"Πρεμιέρα" στην Τουρκία για την Chipita - Επόμενος σταθμός Ινδία
Την επίσημη είσοδο της στην τουρκική αγορά πραγματοποίησε προ ημερών η Chipita.

Το νέο εργοστάσιο της εταιρείας του Σπύρου Θεοδωρόπουλου έβαλε "μπρος τις μηχανές" στις αρχές του μήνα, ενώ την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε η τοποθέτηση των προϊόντων στα ράφια των τοπικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ αλλά και των μικρών σημείων πώλησης. Σημειώνεται ότι η επένδυση στο εργοστάσιο που δημιούργησε στην Κωνσταντινούπολη άγγιξε τα 21,5 εκατ. ευρώ.
Στόχος της εταιρίας είναι η περαιτέρω επέκταση της στις διεθνείς αγορές.

Ηδη ελληνική πολυεθνική εταιρεία έχει δρομολογήσει τη δημιουργία νέου εργοστασίου, αυτή τη φορά στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας. Η εν λόγω επένδυση εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 60 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η νέα μονάδα αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2016 και θα αποτελεί την καινούργια επένδυση του γκρουπ που πλέον μπαίνει δυναμικά σε μια αγορά 1,5 δισεκατομμυρίου κατοίκων – καταναλωτών. Να θυμίσουμε πως στη Βομβάη ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεγάλη παραγωγική μονάδα παραγωγής- κατά βάση -πραλίνας φουντουκιού σε συσκευασίες διαφόρων μεγεθών. Η επιλογή της Ινδίας δεν ήταν τυχαία για τον ελληνικό όμιλο, καθώς μετά από μια σειρά επενδύσεων προς τις ΗΠΑ αποφασίστηκε η παρουσίας ε άλλες, πιο ανώριμες αλλά γι’ αυτό και πιο ελκυστικές αγορές.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Chipita έχει εξαπλωθεί σε 35 χώρες του εξωτερικού και έχει εργοστάσια εκτός από την Eλλάδα και σε χώρες όπως οι Pωσία, Bουλγαρία, Pουμανία, Πολωνία, Aμερική και Nιγηρία, μονάδες μέσω joint ventures σε Aίγυπτο, Σαουδική Aραβία, Πορτογαλία και Mεξικό.
Oι σκέψεις για επενδύσεις στην Iνδία ξεκίνησαν μετά από την είσοδό της στην αγορά της Tυνησίας. Eκεί η Chipita ήλθε σε συμφωνία με Iνδούς επενδυτές, που τόνισαν ότι ο κλάδος των ζαχαρωδών γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στις περιοχές αυτές και κατά συνέπεια υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης.
Να σημειωθεί ότι σήμερα η εταιρεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου διαθέτει μονάδες παραγωγής σε Ελλάδα, Ρωσία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία και μονάδες παραγωγής με στρατηγικές συνεργασίες σε Μεξικό, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία.