Πρόκληση: Μισθός 18.900 το μήνα σε εισηγμένη που καταρρέει

Πρόκληση: Μισθός 18.900 το μήνα σε εισηγμένη που καταρρέει
Την ώρα που η εταιρία καταρρέει και έχει τεράστιες ληξιπρόθεσμες οφειλές οι βασικοί μέτοχοι και διοικούντες επιφυλάσσουν μεταχείριση «πολυεθνικής» για τον εαυτό τους.

Ο λόγος για τα Σελόντα όπου η πλειοψηφία των μετόχων της τακτικής Γενικής Συνέλευσης που διεξήχθη χθες ενέκρινε αμοιβές για τον Ι. Στεφανή στα 18.900 ευρώ το μήνα για τον Β. Στεφανή 14.000 ευρώ το μήνα, , τον κ. Ανδριανόπουλο 14.900 ευρώ, τον κ. Πίππα 13.700 ευρώ και τον κ. Ζαχαριάδη 8.100 ευρώ. Οι δύο πρώτοι είναι και βασικοί μέτοχοι της εταιρίας η οποία έχει τεράστιες ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι τράπεζες προωθούν σχέδιο εξυγίανσης με κεφαλαιοποίηση χρεών και αύξηση κεφαλαίου υπέρ στρατηγικού επενδυτή.
Βέβαια τις αμοιβές καταψήφισε ο ισχυρός μέτοχος της μειοψηφίας Linnaeus του Γεωργιανού κ. Βedukinze ο οποίος είχε θέσει και σειρά ερωτημάτων στους διοικούντες για κάποια από τα οποία δεν δόθηκε απάντηση με την επίκληση του επιχειρηματικού απορρήτου και του ανταγωνισμού. Το ποσοστό των μετόχων που καταψήφισε τις αμοιβές είναι 20,363%.
Η πρακτική αμοιβών είναι προφανές ότι δημιουργεί ερωτήματα σε μια εταιρία η οποία βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της κατάρρευσης ενώ ιδιαίτερης σημασίας είναι η αποχή του Linnaeus από την ψηφοφορία για τον ορκωτό ελεγκτή της χρήσης 2014 που είναι η Grant Thornton.
NIK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ