Coca Cola HBC: Βγάζει εκτός NYSE τα δικαιώματα (ADRs)

 Coca Cola HBC: Βγάζει εκτός NYSE τα δικαιώματα (ADRs)
Στο delisting των ADRs που έχει στο  New York Stock Exchange εντός του Ιουλίου προχωρά η Coca Cola HBC.


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο όμιλος εμφιάλωσης ο οποίος μετέφερε πέρυσι την φορολογική του βάση από την Ελλάδα στην Ελβετία και την κύρια εισαγωγή των μετοχών του (primary listing) από την Αθήνα στο Λονδίνο, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως το πρόγραμμα ADRs δεν έχει συνεισφέρει σημαντικά στη διευκόλυνση διαπραγμάτευσης των τίτλων, ενώ τα ADRs αποτέλεσαν μόλις 1,3% του συνολικού όγκου συναλλαγών τον περασμένο χρόνο.
«Από την κύρια εισαγωγή των μετοχών στο London Stock Exchange στις 29 Απριλίου, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η κύρια αγορά διαπραγμάτευσης των μετοχών μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Coca Cola HBC.
Μάλιστα ο Μιχάλης Ήμελλος, Chief Financial Offircer της Coca - Cola HBC δήλωσε σχετικά: "Το premium listing στο London Stock Exchange, όπου διαπραγματεύεται το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών μας, θα συνεχίσει να διευκολύνει τη διαπραγμάτευση των μετοχών μας. Θα διατηρήσουμε τη δέσμευσή μας απέναντι στην αμερικανική επενδυτική κοινότητα μέσω συνεχιζόμενου ανοιχτού διαλόγου και καθιερωμένων roadshows".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ