Νέο εργοστάσιο στο Αγρίνιο από τη Γιώτης

 Νέο εργοστάσιο στο Αγρίνιο από τη Γιώτης
Σε μια περίοδο που η ύφεση και οι αρνητικοί δείκτες κυριαρχούν στην ελληνική αγορά, η εταιρία Γιώτης εστιάζει στον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της και στην ενίσχυση της παρουσίας της στις ξένες αγορές.


Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία προχωρά στη δημιουργία νέου εργοστασίου στο Αγρίνιο έκτασης 10.000 τ.μ. ύψους επένδυσης 10 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η εταιρία έχει ήδη δρομολογήσει την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 12 εκατ ευρώ μέχρι το 2016, μέρος των οποίων θα θα κατευθυνθούν στον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού της παραγωγικής μονάδας καθώς και στη λειτουργία του νέου Κέντρου Logistics στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, έκτασης 9.000τ.μ.
Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συνέχεια του ευρέος επιχειρηματικού σχεδίου 2006-2010, ύψους 8 εκ. ευρώ, μέσω του οποίου εκσυγχρονίστηκαν οι γραμμές παραγωγής και ο εξοπλισμός στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Αθήνα και υλοποιήθηκε η επένδυση της αγοράς εγκαταστάσεων στην περιοχή του Αγρινίου.
Σημειώνεται ότι πέρυσι σε σχέση με το 2012 η εταιρεία πέτυχε αύξηση κερδών προ φόρων παρά τη μείωση του τζίρου της. Συγκεκριμένα τα κέρδη προ φόρων της ανήλθαν στα 4,023 εκατ. ευρώ από 3,457 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 16,37%, ενώ ο τζίρος της υποχώρησε στα 69,526 εκατ. ευρώ έναντι 74,170 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 6,26%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παραγωγική μονάδα της ΓΙΩΤΗΣ, στο Κέντρο Logistics και στις εγκαταστάσεις της σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη εργάζονται 360 άτομα.
Η ΓΙΩΤΗΣ, είναι μία από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρίες τροφίμων, με 80 χρόνια παρουσίας, ήταν αυτή που δημιούργησε στην χώρα μας την πρώτη τυποποιημένη παιδική τροφή «Άνθος Ορύζης» που θωράκισε τα υποσιτισμένα παιδιά του Μεσοπολέμου.