Οκτώ μνηστήρες για τον ΟΛΘ - Πέντε στη β' φάση για τον ΟΛΠ

Οκτώ μνηστήρες για τον ΟΛΘ - Πέντε στη β' φάση για τον ΟΛΠ
Σε ανακοινώσεις για τα επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης

, προέβη το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Παράλληλα ανακοίνωσε τα πέντε σχήματα που περνούν στη β' φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
Οκτώ μνηστήρες για τον ΟΛΘ - Πέντε περνούν στη β' φάση για τον ΟΛΠ
Οκτώ επενδυτικά σχήματα κατέθεσαν την προσφορά τους για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ, καθώς σήμερα έληξε η σχετική προθεσμία.
Τα σχήματα αυτά είναι τα εξής:
APM Terminals, B.V.
Deutsche Invest Equity Partners, GmbH
DufercoParticiption Holding, SA
International Container Terminal Services, Inc
Mitsui & Co., Ltd.
P&O Steam Navigation Company (DP World)
Russian Railways JSC / GEK TERNA S.A.
Yilport Holding,Inc
Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, τα πέντε επενδυτικά σχήματα, που εισέρχονται στη Β' φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ:
APM Terminals, B.V.
COSCO (Hong Kong) Group Limited
International Container Terminal Services, Inc
Ports America Group Holdings
Utilico Emerging Markets Limited
Κατά τη Β' Φάση, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Ακόμη, εγκρίθηκαν τα τεύχη του διαγωνισμού για την πώληση 2 αεροσκαφών τύπου Airbus 340. Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει, όταν μεταφερθούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ.
Στην ίδια συνεδρίαση, εγκρίθηκε το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης για την αξιοποίηση της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων (Άλιμος, Πόρος, Ύδρα, Νέα Επίδαυρος). Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών αναμένεται εντός του Ιουλίου 2014.
Τέλος, σε συνέχεια της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ σχετικά με την ΕΥΔΑΠ ΑΕ, το ΤΑΙΠΕΔ, θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διαπιστωθεί, αν η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση της ΕΥΑΘ ΑΕ είναι συμβατή με το υφιστάμενο συνταγματικό και νομικό πλαίσιο.