ΔΑΑ: 3,76 εκατ. επιβάτες τον Ιούλιο - Αυξημένη κατά 4,1% η κίνηση

Σε 3,76 εκατ. ανήλθε η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2025, αυξημένη κατά 4,1% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2024. Τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση παρουσίασαν άνοδο, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του 2024 κατά 1,2% και 5,4% αντίστοιχα.
Συνολικά, κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 18,83 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 6,9%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε αύξηση κατά 2,0% και 8,9% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών του 2025 ανήλθε σε 159.665, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 6,2% σε σχέση με το 2024. Οι πτήσεις εσωτερικού παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 1,3%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 9,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024.

Πάντως, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα στατιστικά κίνησης του Ιουλίου 2025 είναι προκαταρκτικά και ενδέχεται να αλλάξουν. Τα στοιχεία κίνησης του κάθε μήνα οριστικοποιούνται μετά την 20 η του επόμενου μήνα.