Wood: Βλέπει περιθώριο ανόδου 46% για τη μετοχή της ΔΕΗ - Τιμή στόχος 17,4 ευρώ

Wood: Βλέπει περιθώριο ανόδου 46% για τη μετοχή της ΔΕΗ - Τιμή στόχος 17,4 ευρώ

Οι τρεις παράγοντες που θα στηρίξουν τα κέρδη

Υψηλές ταχύτητες βλέπει από εδώ και στο εξής η Wood για τη ΔΕΗ σε νέο της σημείωμα, στο οποίο αναφέρει ότι διατηρεί τη σύσταση αγοράς, με επικαιροποιημένη τιμή-στόχο (PT) 12M στα 17,4 ευρώ/μετοχή, που σημαίνει περιθώριο ανόδου 46%.

Τα κέρδη, μεσοπρόθεσμα, αναμένεται να υποστηριχθούν από πολλαπλούς παράγοντες, όπως:

1) την ανάκαμψη των εσόδων διανομής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία,

2) την αποτελεσματική διαχείριση του εγχώριου ολοκληρωμένου περιθωρίου κέρδους της, με επίκεντρο τη διατήρηση ισχυρών περιθωρίων λιανικής, σε ένα περιβάλλον μειωμένων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, και τη διατήρηση των πελατών σε τμήματα υψηλής προτεραιότητας-

και 3) τη σταδιακή κατάργηση της λιγνιτικής παραγωγής, με την υψηλή βάση σταθερού κόστους και τα χαμηλά ή αρνητικά περιθώρια κέρδους.

Η επενδυτική υπόθεση της ΔΕΗ εξακολουθεί να βασίζεται στην ανάπτυξη νέας χωρητικότητας μέσω ΑΠΕ, με το κόστος και τον κίνδυνο εκτέλεσης, και χαμηλότερη δυναμικότητα από ό,τι των ανταγωνιστών της για την αμοιβή σε μετρητά- ανεξάρτητα από τον σχετικά υγιή της ισολογισμό. Προσθέτει επίσης ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της, η επιχείρηση θα καταστεί θετική σε ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) μόνο από το 2028 και μετά.

Προβλέπει καθαρά κέρδη 761 εκατ. ευρώ για το 2026 και τα EBITDA 2.275 εκατ., με βάση τη μακροοικονομική παραδοχή της WOOD και τη μακροοικονομική παραδοχή της ΔΕΗ για την παραγωγή και τις προβλέψεις για το μερίδιο αγοράς, και υποθέτοντας 23% και 27% για τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ