Εξάρχου (Intrakat): Στα 4,9 δισ. το ανεκτέλεστο στο τέλος του 2023 μετά την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ

Εξάρχου (Intrakat): Στα 4,9 δισ. το ανεκτέλεστο στο τέλος του 2023 μετά την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ

Είμαστε δεύτεροι στις κατασκευές, μπορούμε να γίνουμε πρώτοι

Στα 4,9 δισ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων της Intrakat στο τέλος του 2023, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προκύπτουν από την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Αλέξανδρο Εξάρχου.

Στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο κ. Εξάρχου δήλωσε ότι μέσα στο 2023, η Intrakat θα καταστεί ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος της χώρας, απασχολώντας 3.600 εργαζομένους και βάζοντας πλώρη για να κατακτήσει την πρώτη θέση.

«Έχουμε την δυνατότητα να γίνουμε πρώτη τεχνική εταιρεία» δήλωσε στους μετόχους, λέγοντας ότι σήμερα η εταιρεία απασχολεί 560 εργαζόμενους που θα γίνουν 3.360 με την απόκτηση της Ακτωρ. Ο κ. Εξάρχου είπε πως η διοίκηση και οι εργαζόμενοι προσπάθησαν τους τελευταίους μήνες με επιτυχία «να αλλάξουν την αλυσίδα ενός ποδηλάτου εν κινήσει». Πλέον «έχουμε διαφορετική θέση στην αγορά και ο κόσμος έχει άλλη εικόνα για την εταιρεία» κατέληξε.

Ο κ. Εξάρχου αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα ΣΔΙΤ που υπέγραψε η Intrakat, αλλά και στο έργο των 382,7 εκατ. δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που ανακοινώθηκε σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στην υπογραφή συμβάσεων για τον οδικό άξονα Καλαμάτα-Πύλος, το τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη του ΒΟΑΚ, αλλά και στη βελτίωση των όρων συμμετοχής της εταιρείας στην κοινοπραξία Prisa, η οποία διεκδικεί τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Ο κ. Εξάρχου επεσήμανε δε ότι η Ιntrakat αύξησε τη συμμετοχή της στο 49% στην κοινοπραξία με την Βrisa για την Αττική Οδό.

Τόνισε όμως, ότι μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις για τον όμιλο ήταν η εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, με την οποία «αλλάζει η εικόνα της Intrakat».

Ο κ. Εξάρχου είπε πως τα ιδιωτικά έργα είναι κρίσιμα για τη βιωσιμότητα μιας εταιρείας. «Δε φτάνουν μόνο τα δημόσια έργα και μόνο τα δημόσια έργα στην Ελλάδα. Τα ιδιωτικά έργα όταν είναι ασφαλή, είναι σημαντική εναλλακτική πηγή εσόδων για την εταιρεία» ανέφερε η διοίκηση.

Σε ό,τι αφορά τις ΑΠΕ δήλωσε ότι στα φωτοβολταϊκά στόχος της διοίκησης είναι να λειτουργούν 750 MW στην επόμενη τριετία ενώ συνολικά στις ΑΠΕ διαθέτει υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιο 2 GW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ