Νέος αντιπρόεδρος της Eurelectric ο CEO της ΔΕΗ Γ. Στάσσης

Νέος αντιπρόεδρος της Eurelectric ο CEO της ΔΕΗ Γ. Στάσσης

Τη θέση του Αντιπροέδρου της Euroelectric αναλαμβάνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης, ο οποίος από το 2019 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη θέση του Προέδρου βρίσκεται ο κ. Leonhard Birnbaum Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της E.ON SE.

Ο κ. Στάσσης ήταν μέχρι σήμερα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΣ της Eurelecrtric με την ιδιότητα του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδας (ΣΕΗΕ) και πλέον αναβαθμίζεται σε Αντιπρόεδρο που αποτελεί μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της νέας Προεδρίας της Eurelectric ο Πρόεδρος και CEO της ΔΕΗ δήλωσε: «Ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εξελισσόμενου ενεργειακού μετασχηματισμού. Υπάρχουν όμως δύο προκλήσεις μπροστά μας: το μέγεθος και ο ρυθμός ανάπτυξης των καθαρών τεχνολογιών. Για να παρέχουμε αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή ηλεκτρική ενέργεια στους καταναλωτές και ταυτόχρονα να επιτύχουμε τους κλιματικούς μας στόχους, χρειαζόμαστε μία ευέλικτη αγορά ηλεκτρισμού που προωθεί τις επενδύσεις και την ίδια στιγμή μειώνει τον κίνδυνο της απότομης αύξησης των τιμών σε μικρό χρονικό διάστημα».

Η Eurelectric είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων των Εταιρειών Ηλεκτρικής Ενέργειας έχοντας πάνω από 34 πλήρη μέλη και εκπροσωπώντας πάνω από 3.500 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλη την αλυσίδα αξίας του ηλεκτρισμού.

Η Eurelectric είναι σημαντικός συνομιλητής με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλα τα θέματα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ιδίως σε θέματα ενεργειακής μετάβασης και πράσινης ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ