Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ): Δυναμικό ξεκίνημα το 2023 - Σημαντική αναβάθμιση της retail εμπειρίας

Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ): Δυναμικό ξεκίνημα το 2023 - Σημαντική αναβάθμιση της retail εμπειρίας

Την αναπτυξιακή δυναμική του, τόσο στο retail, όσο και στο online κανάλι, εστιάζοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών και υλοποιώντας με επιτυχία στοχευμένες εμπορικές ενέργειες διατήρησε ο ΟΠΑΠ το πρώτο τρίμηνο του 2023, με τον CEO, Γιαν Κάρας, να αναφέρει στη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές πως ο Οργανισμός προχωρά σε σημαντική αναβάθμιση της retail εμπειρίας και των πρακτορείων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κάρας ανέφερε πως ο ΟΠΑΠ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες του για την αναβάθμιση της retail εμπειρίας, έχοντας ως στόχο την καθιέρωση των καταστημάτων του ως προορισμών προσιτής διασκέδασης, με έντονο το στοιχείο της κοινωνικοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό, οι πελάτες μπορούν να συμμετέχουν σε σειρά δράσεων και εκδηλώσεων εντός των καταστημάτων, παίζοντας ταυτόχρονα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Τόνισε παράλληλα πως το OPAP Store App συνεχίζει να αποδίδει καρπούς, καταγράφοντας νέα ρεκόρ ενεργών χρηστών. «Η ολοένα αυξανόμενη απήχηση και χρήση του OPAP Store App ενισχύει την αλληλεπίδραση με τους πελάτες και δημιουργεί νέες ευκαιρίες. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τον αντίκτυπο των πρωτοβουλιών για την ψηφιοποίηση της εμπειρίας των πελατών στα καταστήματα της εταιρείας», υπογράμμισε.

Σημαντική αύξηση της βάσης πελατών

Η διοίκηση επιπλέον τόνισε πως οι ενισχυμένες αποδόσεις του Πάμε Στοίχημα στα πρακτορεία οδήγησαν σε σημαντική αύξηση της βάσης πελατών, η οποία ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ για τα τελευταία χρόνια. Επίσης, ο CEO αναφέρθηκε στη διάθεση του Λαϊκού Λαχείου σε εκτυπωμένη μορφή. Η καινοτομία αυτή ανανεώνει σημαντικά το παιχνίδι, προσφέροντας στους πελάτες δυνατότητες και χαρακτηριστικά εξατομίκευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κάρας, σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί σε σχέση με τις στρατηγικές προτεραιότητες για την online αγορά. Συγκεκριμένα, στάθηκε στην ανανεωμένη πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του Pamestoixima.gr και στο Opaponline.gr, τη νέα iLottery πλατφόρμα της εταιρείας, η όποια παρουσιάστηκε πρόσφατα. Όπως τονίστηκε, η ανανεωμένη πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του Pamestoixima.gr προσφέρει μια ανταγωνιστική και ελκυστική πρόταση, με στόχο την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες και της παικτικής δραστηριότητας. Η πλήρης δυναμική της νέας πλατφόρμας αναμένεται να αναδειχθεί με το ξεκίνημα της νέας αθλητικής σεζόν.

Επιπλέον, το Opaponline.gr προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να παίξουν διαδικτυακά αριθμοπαιχνίδια του ΟΠΑΠ. Φιλοδοξία της εταιρείας είναι το Opaponline.gr να καθιερωθεί ως ένας online κόμβος διασκέδασης. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, τα πρώτα σημάδια από τη λειτουργία του Opaponline.gr είναι ενθαρρυντικά. Η διοίκηση τόνισε επίσης σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί σε όλους τους πυλώνες της επιχειρηματικής στρατηγικής Fast Forward.

Σε ότι αφορά στο 2023, ο Γιάν Κάρας ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο σε σχέση με τις εκτιμήσεις της για τις επιδόσεις του 2023 και το στόχο για EBIΤDA ύψους 740 – 760 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση επίσης αναφέρθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2023, όπου καταγράφηκε ισχυρή οργανική ανάπτυξη. Ειδικότερα, για το πρώτο τρίμηνο του 2023, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών ανήλθαν στα 527,4 εκατ. ευρώ (+15,4% σε ετήσια βάση). Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 196,5 εκατ. ευρώ (+16,4% ετησίως), ενώ τα καθαρά κέρδη τριμήνου έφτασαν τα 118 εκατ. ευρώ (+33,6% σε ετήσια βάση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ