ΒΟΑΚ: 3 προσφορές για το έργο παραχώρησης μαμούθ 1,75 δισ. στο τμήμα Χανιά - Ηράκλειο

ΒΟΑΚ: 3 προσφορές για το έργο παραχώρησης μαμούθ 1,75 δισ. στο τμήμα Χανιά - Ηράκλειο

Ο νέος αυτοκινητόδρομος, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα συνδέει το ανατολικό με το δυτικό άκρο της Κρήτης

Τρεις είναι οι κοινοπραξίες που κατέθεσαν προσφορές για το μεγάλο τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Πρόκειται για την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις με τη Mytilineos, την ΆΒΑΞ με τις γαλλικές εταιρείες Meridiam και Egis Project καθώς και την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης, μήκους 22,5 χιλιομέτρων, που θα κατασκευαστεί από το σχήμα ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ -ΑΚΤΩΡ, με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 290 εκατ. ευρώ.

Επίσης, έχει συμβασιοποιηθεί το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, που είναι μήκους 14,5 χιλιομέτρων, το οποίο θα κατασκευαστεί από την ΑΚΤΩΡ ως δημόσιο έργο, με προϋπολογισμό 169 εκατ. ευρώ.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα συνδέει το ανατολικό με το δυτικό άκρο της Κρήτης, βελτιώνοντας ριζικά την οδική ασφάλεια, επιτρέποντας την ταχύτερη μετακίνηση πολιτών και μεταφορά εμπορευμάτων και τονώνοντας την αναπτυξιακή δυναμική ολόκληρου του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ