Ιταλία: "Kόκκινη κάρτα" στο Meta για τα μουσικά πνευματικά δικαιώματα

 Ιταλία: "Kόκκινη κάρτα" στο Meta για τα μουσικά πνευματικά δικαιώματα

Η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας κινείται κατά του Meta σε υπόθεση δικαιωμάτων μουσικής και λέει ότι η συμπεριφορά του βλάπτει τον ανταγωνισμό στην αγορά

 

Η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έλαβε μέτρα κατά της Meta Platform για φερόμενη κατάχρηση της θέσης της στη χώρα, σε μια έρευνα που αφορά τα δικαιώματα στη μουσική που δημοσιεύεται στις πλατφόρμες του γκρουπ.

Η Meta, ο όμιλος των ΗΠΑ που κατέχει το Facebook, το WhatsApp και το Instagram, τον περασμένο μήνα απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία με την ιταλική κοινωνία συγγραφέων και εκδοτών SIAE, για την ανανέωση των αδειών πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ως αποτέλεσμα, όλα τα τραγούδια που βρίσκονται κάτω από τα βιβλία της SIAE έχουν αποκλειστεί στις πλατφόρμες της από τις 16 Μαρτίου.
Η αρχή είπε ότι η συμπεριφορά του Meta βλάπτει τον ανταγωνισμό στην αγορά και διέταξε τον τεχνολογικό γίγαντα να συνεχίσει τις συνομιλίες με τη SIAE.

Εκπρόσωπος της Meta είπε ότι η εταιρεία δεν συμφωνεί με τα προληπτικά μέτρα που έλαβε η ιταλική αρχή, ωστόσο χαιρέτισε την ευκαιρία να επαναληφθούν οι συνομιλίες προκειμένου να βρεθεί συμφωνία.

«Χαιρετίζουμε την ευκαιρία που δόθηκε σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη κοινής λύσης», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ