Goldman Sachs: Τα hedge funds σορτάρουν σε τρόφιμα, ποτά και...τσιγάρα

Goldman Sachs: Τα hedge funds σορτάρουν σε τρόφιμα, ποτά και...τσιγάρα

Πώς επηρεάζει η εικόνα στις αγορές ομολόγων

Τα παγκόσμια hedge funds πώλησαν την περασμένη εβδομάδα μετοχές εταιρειών τροφίμων, ποτών και καπνού με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 11 εβδομάδων, αναφέρει σε σημείωμά της Goldman Sachs, καθώς αυτές οι μετοχές, που θεωρούνται ως «αντιπρόσωποι των ομολόγων», δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την πρόσφατη αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Τα short στοιχήματα των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα την εβδομάδα έως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου σημείωσαν το υψηλότερο ποσό των τελευταίων τριών μηνών και κατατάχθηκαν μεταξύ των υψηλότερων επιπέδων που σημειώθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια, αναφέρεται στο σημείωμα της Goldman Sachs prime brokerage, που εξυπηρετεί hedge funds.

Short selling

Οι μετοχές των βασικών καταναλωτικών προϊόντων στις ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει περίπου 10% μέχρι στιγμής φέτος, καθώς αυτοί οι τίτλοι, οι οποίοι συνήθως αποδίδουν σταθερά και υψηλότερα μερίσματα από τα αμερικανικά ομόλογα, δεν συνάδουν τελευταία με τις πρόσφατες ραγδαίως αυξανόμενες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων .

Οι αποδόσεις των αμερικανικών 2ετών ομολόγων αυξήθηκαν κατά περίπου 15 μονάδες βάσης από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 13. Συνέχισαν την άνοδό τους τη Δευτέρα, σκαρφαλώνοντας κατά περίπου 1,5 μ.β..

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων, που αφορά σε προϊόντα όπως είδη οικιακής χρήσης, αλκοόλ και προϊόντα καπνού, την εβδομάδα που έληξε στις 13 Οκτωβρίου αποτελούσε τον όμιλο με τις χαμηλότερες επιδόσεις στον S&P 500 και ήταν επίσης ο τομέας των ΗΠΑ με τις περισσότερες καθαρές πωλήσεις στην Goldman Sachs, ανέφερε η επενδυτική τράπεζα.

Οι short sales ξεπέρασαν τις αγορές long περίπου 4 προς 1, πρόσθεσε η Goldman Sachs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ