Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας σήμερα και απεργία στις 15 Ιουνίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας σήμερα και απεργία στις 15 Ιουνίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Στάση εργασίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα (9.6.2022) οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, οι οποίο για ακόμη μια μέρα συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του οργανισμού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, oι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ κρατούν πανό και με συνθήματα φωνάζουν ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. «Όλοι αναγνωρίζουν τον τύπο των αιτημάτων μας, δυστυχώς όμως κανένας δεν κάνει τίποτα για να οριστικοποιηθούν», δηλώνει ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣ της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Δήμκας.

«Έξι μήνες χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας, μια συλλογική σύμβαση εργασίας συμφωνημένη από τα τέλη Δεκεμβρίου. Τρίτος μήνας χωρίς ανθυγιεινά και επιδόματα σε θέσεις ευθύνης, που όλοι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να τα παίρνουμε όπως τα παίρνουν όλοι. Τρίτος μήνας χωρίς νομοθετική ρύθμιση. Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι με λόγια δεν βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα».

Ο κ. Δήμκας ανέφερε παράλληλα ότι η συλλογική σύμβαση εργασίας βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών εδώ και ενάμιση μήνα. «Χθες υπήρξε μια επαφή με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών όπου μας είπαν τα ίδια πράγματα. Αυτά που ακούμε από τον Μάρτιο ότι μέσα στο μήνα λύνονται τα προβλήματα. Δε μπορεί να συνεχιστεί όλο αυτό».

Σήμερα 09/06 θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 20:00 ως τις 00:00, ενώ το μόνο δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί είναι το 1Ν, ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο.

Στις 15 Ιουνίου το μόνο δρομολόγιο που θα λειτουργήσει είναι το 52 Ν.Σ. Σταθμός – ΔΙ.ΠΑ.Ε Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη – Σίνδος, για τη διευκόλυνση των μαθητών και φοιτητών που δίνουν εξετάσεις.

Πηγή: thesstoday.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ