Μ. Θεοδωράκης: Το πρωτοδικείο απαγορεύει στην οικογένεια οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του

Μ. Θεοδωράκης: Το πρωτοδικείο απαγορεύει στην οικογένεια οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του

Παρέμβαση δικαιοσύνης για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη: «Μπλόκο» για την ταφή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη στο Βραχάτι.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσωρινή διαταγή που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη, σε χώρο που δεν συνάδει με την τελευταία του επιθυμία.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είχε αναθέσει σε πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης του όλα τα διαδικαστικά γύρω από την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του. Μάλιστα, στο σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο ο εκλιπών είχε προβλέψει αρκετές λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων ακόμα και το γραφείο τελετών που θα αναλάμβανε την κηδεία του, έχοντας συνάψει και το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό.

Επιστολή «βόμβα»: Ο Μίκης Θεοδωράκης ήθελε να ταφεί στα Χανιά - Δεν συμφωνεί η οικογένεια του

Στο πλαίσιο αυτό και παρά την επιδίωξη μέλους της οικογένειας να μην ακολουθήσει την τελευταία επιθυμία του δημιουργού, αναθέτοντας την τελετή σε άλλο γραφείο και αναζητώντας άλλα κοιμητήρια, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με σημερινή του απόφαση εξέδωσε προσωρινή διαταγή που τους απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος. Δικαίωσε, έτσι, σε πρώτο στάδιο τον συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος προσέφυγε με σχετική αίτηση και προσκόμισε πλήθος εγγράφων που αποδείκνυαν με τρόπο αδιαμφισβήτητο την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντα. Όπως ορίζει η δικονομία, μετά την προσωρινή διαταγή ακολουθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, η συζήτηση των οποίων ορίστηκε για τη Δευτέρα λόγω της κατεπείγουσας κατάστασης.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Νεότερα για την υγεία της μετά την εσπευσμένη μεταφορά της στο νοσοκομείο

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με άρθρο 15 του νόμου 4368/2016 μπορεί κάποιος να ορίσει όλες τις λεπτομέρειες της κηδείας του (τόπο, τύπο κλπ), αρκεί να υπογράψει σχετική συμβολαιογραφική πράξη, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ