Επιστολή «βόμβα»: Ο Μίκης Θεοδωράκης ήθελε να ταφεί στα Χανιά - Δεν συμφωνεί η οικογένεια του

Επιστολή «βόμβα»: Ο Μίκης Θεοδωράκης ήθελε να ταφεί στα Χανιά - Δεν συμφωνεί η οικογένεια του

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης ανέγνωσε την επιστολή, η οποία, όπως ανέφερε, είχε παραληφθεί με εμπιστευτικό πρωτόκολλο από τον δήμο Χανίων

Μία επιστολή “βόμβα” είχε στείλει ο Μίκης Θεοδωράκης το 2013 στον τότε δήμαρχο Χανίων, εκφράζοντας την επιθυμία του να ταφεί στα Χανιά και ζητώντας τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής, ώστε αυτή να υλοποιηθεί.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο νυν δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Μίκης Θεοδωράκης: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η κόρη του, Μαργαρίτα

Στην επιστολή του προς τον τότε δήμαρχο της πόλης, Μανώλη Σκουλάκη, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης έγραφε ότι η τελευταία του επιθυμία είναι να ταφεί στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων (γενέτειρα του πατέρα του).

Ανέφερε, επίσης, ότι η οικογένειά του δεν συμφωνεί με αυτή την επιθυμία του, επισημαίνοντας όμως ότι είναι δικαίωμά του να αποφασίσει εκείνος για την τύχη του σώματός του.

Μέσω της επιστολής, ο Μίκης Θεοδωράκης ζητούσε από τον Μανώλη Σκουλάκη να κάνει ό,τι είναι δυνατόν “ώστε αυτή η τελευταία επιθυμία μου να κατισχύσει οποιασδήποτε αντίθετης και να πραγματοποιηθεί”.

Μίκης Θεοδωράκης:Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του στην Μητρόπολη Αθηνών από την Τρίτη

Διατύπωνε την επιθυμία του, δε, εάν ο Μανώλης Σκουλάκης δεν είναι πια δήμαρχος όταν συμβεί το μοιραίο, να ενημερωθεί ο τότε δήμαρχος της πόλης για τη συγκεκριμένη επιστολή, όπως και συνέβη.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο νυν δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να δημοσιοποιήσει την επιστολή, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και την οικογένειά του.

Όπως μεταδίδει το zarpanews.gr, ο κ. Σημανδηράκης ανέγνωσε την επιστολή, η οποία, όπως ανέφερε, είχε παραληφθεί με εμπιστευτικό πρωτόκολλο από τον δήμο Χανίων.

Πηγή: zarpanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ