Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ζευγάρι για απόσπαση κρυπτονομισμάτων αξίας 450.000 δολαρίων ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ζευγάρι για απόσπαση κρυπτονομισμάτων αξίας 450.000 δολαρίων ΗΠΑ

Τα δύο άτομα (άνδρας και γυναίκα) συνελήφθησαν στον αερολιμένα Θεσσαλονίκης, προτού επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό το εξωτερικό.

Κρυπτονομίσματα, αξίας 450.000 δολαρίων ΗΠΑ, κατηγορούνται ότι απέσπασαν από ιδιοκτήτη εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, μέσω ηλεκτρονικής απάτης, δύο άτομα, άνδρας και γυναίκα, που συνελήφθησαν στον αερολιμένα Θεσσαλονίκης, προτού επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με προορισμό το εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, είχε προηγηθεί καταγγελία του θύματος, σύμφωνα με την οποία οι συλληφθέντες μαζί με συνεργό τους που αναζητείται εκτός Ελλάδος, ήρθαν σε επαφή μαζί του με πρόσχημα την αγορά ακινήτου μεγάλης εμπορικής αξίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας. Η καταγγελία ερευνήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Οι συλληφθέντες, υπήκοοι Ρουμανίας, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τους απήγγειλε κατηγορίες για απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία και εγκληματική οργάνωση, ενώ τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα, η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά τη ροή τους σε συνεργασία με την EUROPOL.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ