Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Εισαγγελική έρευνα για την Ε.Μυλωνοπούλου: «Ποτέ δεν δήλωσα ψυχολόγος»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Εισαγγελική έρευνα για την Ε.Μυλωνοπούλου: «Ποτέ δεν δήλωσα ψυχολόγος»

Τι κατέθεσε στη ΓΑΔΑ η γυναίκα που εμφανίστηκε στα κανάλια και στην αστυνομία ως η ψυχολόγος της Καρολάιν 

Η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για την ψυχολόγο της 20χρονης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Βάσει της δικογραφίας που απέστειλαν οι αστυνομικές αρχές στην εισαγγελία, θα διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί από το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση καθώς και της παραβίασης επαγγελματικής εχεμύθειας.

Να σημειωθεί ότι η Ελένη Μυλωνοπούλου, που εμφανίστηκε στα κανάλια ως ψυχολόγος της 20χρονης, τέθηκε στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας με βάση δικογραφία που απέστειλαν οι αστυνομικές αρχές, καταγγέλλεται από την πρόεδρο των Ελλήνων Ψυχολόγων Βασιλική Μπουκουβάλα, ότι δεν διαθέτει πτυχίο ψυχολογίας, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Γλυκά Νερά - Ανατροπή: Η Μασονική Στοά διέγραψε την ψυχολόγο της Καρολάιν για πλαστά πτυχία

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ψυχολόγος της άτυχης Καρολάιν βρέθηκε στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας.

Ελένη Μυλωνοπούλου: Ποτέ δεν δήλωσα ότι είμαι ψυχολόγος - Παρερμηνεία από τους δημοσιογράφους

Η Ελένη Μυλωνοπούλου ανέφερε ότι δεν δήλωσε ποτέ ότι είναι ψυχολόγος και ότι η επαγγελματική της ιδιότητα παρερμηνεύτηκε κατά λάθος από τους δημοσιογράφους. Κατέθεσε στους αξιωματικούς της υπηρεσίας που έχουν αναλάβει την προανάκριση ότι στην κατοχή της έχει ένα Κέντρο Θεραπευτικής Ύπνωσης – Ψυχοθεραπευτικών και Συμβουλευτικών Προσεγγίσεων. Μάλιστα έδωσε και αντίγραφο της άδεια από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στην οποία αναγράφεται ο κωδικός δραστηριότητας του παραπάνω κέντρου, ενώ στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προσκομίσει και τίτλους σπουδών της.

Να σημειωθεί ότι η κα Μυλωνοπούλου η οποία πήγε αυτοβούλως με ταξί, το οποίο όμως συνόδευε όχημα της ΕΛ.ΑΣ, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών παρέμεινε στο γραφείο των αστυνομικών που την εξέτασαν για περίπου δυόμιση ώρες. Στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας έφτασε λίγο μετά τις έντεκα σήμερα το πρωί κι εκτός από τις ερωτήσεις των αστυνομικών για την επαγγελματικής ιδιότητα, φαίνεται να αναφέρθηκε και στο ζευγάρι το οποίο γνώρισε κατά τη διάρκεια συνεδριών τον περασμένο Ιανουάριο. Μετά τη δολοφονία της Κάρολαϊν ήρθε και πάλι σε επαφή με τον 32χρονο πιλότο στον οποίο του εξέφρασε τα συλλυπητήρια της.

Μετά τον ΣΕΨ αιχμηρή ανακοίνωση και από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής

Μετά τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων και η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής παίρνει εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η κα Ελένη Μυλωνοπούλου δεν είναι μέλος της.

«Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, (hac.com.gr),ως ο αντιπροσωπευτικός επαγγελματικός-επιστημονικός φορέας των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα, από το 1994, με αφορμή την επικαιρότητα και τις διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση, που αφορά στα γεγονότα στα “Γλυκά Νερά” , παρεμβαίνει ως ακολούθως:

Καταδικάζει την κατάφορη παραβίαση του Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας, που αφορά στο θέμα της άρσης του επαγγελματικού απορρήτου. Το απόρρητο αίρεται μερικώς μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ατόμου ή τρίτου” αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και προσθέτει: “ Δηλώνει ότι, κατ’ επανάληψη και με επιμονή, έχει επισημάνει σε κάθε αρμόδιο φορέα, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της θεσμοθέτησης του επαγγέλματος του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας ώστε να διασφαλίζονται τα κριτήρια για την έναρξη του επαγγέλματος, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου και των παρεχόμενων, προς αυτό, υπηρεσιών.

Ενημερώνει ότι η κα Μυλωνοπούλου δεν ήταν και δεν είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ