Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σάλος με την ψυχολόγο της Καρολάιν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σάλος με την ψυχολόγο της Καρολάιν

Γιατί έχουν προκληθεί σφοδρές αντιδράσεις σχετικά με την ψυχολόγο της 20χρονης που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και είχε ως τραγική κατάληξη την δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν.

Συγκεκριμένα, μετά τις πρόσφατες τηλεοπτικές εμφανίσεις αλλά και την κατάθεση της στην αστυνομία, ο Σύλλογος Ελήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), ζητά από την κ. Έλενη Μυλωνοπούλου, να προσκομίσει το πτυχίο της εντός δύο ημερών!

Μάλιστα, στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται με νόημα ότι «η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο».

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μυλωνοπούλου, σε εμφανίσεις της σε εκπομπές (όπως αυτή του Γιώργου Αυτιά, στις 30 Μάϊου), αναφέρθηκε στις συνεδρίες που είχε με την άτυχη μητέρα ενός παιδιού, αλλά και στη σχέση που είχε με τον σύζυγο της Μπάμπη, προκαλώντας αντιδράσεις σχετικά με την παραβίαση του απορρήτου μεταξύ γιατρού και ασθενή.

Να σημειωθεί ότι διάφορες διατυπώσεις της έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, σε βαθμό που πολλοί αμφισβητούν εάν η Έλενα Μυλωνοπούλου, είναι όντως ψυχολόγος.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του ΣΕΨ:

«Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέρφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους».

«Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος», αναφέρεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

«Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο»

Γλυκά Νερά: Δεν βρέθηκε όχημα διαφυγής και DNA στα νύχια της Καρολάιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ