«Η Δημοκρατία νίκησε»

«Η Δημοκρατία νίκησε»

Με μία ενωτική ομιλία ο Τζο Μπάιντεν σηματοδότησε την έναρξη της προεδρίας του.

Σε μία τελετή από την οποία, λόγω της πανδημίας, απουσίαζε το μεγάλο πλήθος παρισταμένων, ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ορκιζόμενος πίστη στο Σύνταγμα των ΗΠΑ. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε ορκιστεί η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις.

Ποια είναι αυτά που εμείς οι Αμερικανοί αγαπούμε, διερωτήθηκε σε μια αποστροφή της ομιλίας του ο Μπάιντεν για να απαντήσει. «Ευκαιρία, ασφάλεια, ελευθερία, αξιοπρέπεια, ασεβασμός, τιμής και, ναι, αλήθεια». Διαβεβαίωσε πως θα υποστηρίξει το ίδιο έντονα εκείνους που τον ψήφισαν και εκείνους που δεν το έπραξαν.

Ποια είναι αυτά που εμείς οι Αμερικανοί αγαπούμε, διερωτήθηκε σε μια αποστροφή της ομιλίας του ο Μπάιντεν για να απαντήσει. «Ευκαιρία, ασφάλεια, ελευθερία, αξιοπρέπεια, ασεβασμός, τιμής και, ναι, αλήθεια».

Νωρίτερα ο νέος Πρόεδρος τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ κάλεσε τους Αμερικανούς να χαμηλώσουν τους τόνους, καθώς «η ενότητα είναι ο δρόμος», τονίζοντας τη λέξη «Ηνωμένες» αναφερόμενες στις ΗΠΑ.

«Μάθαμε ξανά πως η δημοκρατία είναι πολύτιμη. Η Δημοκρατία είναι εύθραυστη και αυτή τη στιγμή, φίλοι μου, η δημοικρατία επικράτησε. «Σε αυτό το ιερό έδαφος, εδώ που πριν από λίγες ημέρες η βία επιχείρησε να συγκλονίσει τα ίδια τα θεμέλια του Καπιτωλίου, βρισκόμαστε μαζί ως ένα έθνος, κάτω από τον Θεό, ανίκητοι, για να πραγματοποιήσουμε την ειρηνική μεταφορά της εξουσίας όπως πράττουμε εδώ και δύο αιώνες» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ