Κομισιόν καλεί τα κράτη-μέλη να ανοίξουν τα σύνορα με τη Βρετανία

Κομισιόν καλεί τα κράτη-μέλη να ανοίξουν τα σύνορα με τη Βρετανία

Η Ε.Ε. κάλεσε τα κράτη μέλη της να ανοίξουν τα σύνορά τους με τη Βρετανία προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Η Γαλλία αναμένεται να ανοίξει τα σύνορά της με τη Βρετανία αλλά μόνο για τους Γάλλους υπήκοους και επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών φορτηγών. Όλοι όσοι επιθυμούν να μεταβούν στη Βρετανία θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορονοϊού. Βρετανοί και μη Γάλλοι που έχουν μόνιμη κατοικία στη Γαλλία και επιθυμούν να περάσουν στην άλλη πλευρά της Μάγχης μπορούν επίσης να το πράξουν, αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε συμβουλεύσει τα 27 κράτη μέλη να άρουν την απαγόρευση μετακινήσεων από και προς τη Βρετανία ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι Βρετανοί πολίτες, τονίζει η Κομισιόν, έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στην Ε.Ε έως την 1η Ιανουαρίου, ενώ όσον αφορά στα εμπορεύματα τονίζει πως πρέπει να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διακίνησή τους ώστε να διασφαλιστεί και η έγκαιρη διανομή των εμβολίων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ