Ο κορονοϊός σαρώνει την Ευρώπη – Μέτρα σε Παρίσι, Μαδρίτη, Τσεχία

Ο κορονοϊός σαρώνει την Ευρώπη – Μέτρα σε Παρίσι, Μαδρίτη, Τσεχία

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στο Παρίσι οδηγεί στη λήψη πρόσθετων αυστηρών μέτρων, ενώ και άλλες χώρες αντιμετωπίζουν με προβληματισμό την επιμονή της πανδημίας.

Η γαλλική πρωτεύουσα θα κατεβάσει τα ρολά των μπαρ από αύριο Τρίτη και για (τουλάχιστον) δύο εβδομάδες, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού παραμένει σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα.

Χθες Κυριακή η Γαλλία ανακοίνωσε 12.500 κρούσματα, ενώ πριν από το Παρίσι η Μασσαλία προχώρησε στο κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης.

Για την ώρα τα εστιατόρια στο Παρίσι παραμένουν ανοικτά αλλά με νέους αυστηρότερους κανόνες που μεταξύ άλλων προβλέπουν τη λήψη των προσωπικών στοιχείων των πελατών.

Το γραφείο του Γάλλου πρωθυπουργού κάλεσε επίσης τις επιχειρήσεις να προωθήσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό την τηλεργασία.

Στο μεταξύ στη Μαδρίτη επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα που δεν απέχουν πολύ από ένα καθολικό lockdown. Η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γειτονιών τους θα γίνεται μόνο για σοβαρούς λόγυς, ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 10 το βράδυ. Ανά 100.000 κατοίκους στη Μαδρίτη αντιστοιχούν 700 κρούσματα, ωστόσο τα μέτρα δεν συναντούν τη στήριξη των τοπικών αρχών. Ο δήμος της ισπανικής πρωτεύουσας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση των μέτρων.

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ή, το αργότερο, μέσα στις επόμενες ημέρες η ιταλική κυβέρνηση, κυρίως λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων στις νότιες περιφέρειες της χώρας.

Η Τσεχία κήρυξε κατάσταση ανάγκης με το κλείσιμο σχολείων και την επιβολή περιορισμών στα εστιατόρια και μπαρ, όπου ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να κάθονται σε ένα τραπέζι δεν πρέπει να υπερβαίνει τους έξι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ