Τα χειρότερα πέρασαν λέει ο γερμανός υπουργός Οικονομίας

Τα χειρότερα πέρασαν λέει ο γερμανός υπουργός Οικονομίας

Το ναδίρ της ύφεσης έχει ξεπεραστεί υποστηρίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας αναθεωρώντας ελαφρώς προς το καλύτερο τις προβλέψεις για την πορεία της γερμανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Deutsche Welle επικαλούμενη τον υπουγό Πέτερ Αλτμάιερ, το ΑΕΠ της Γερμανίας θα μειωθεί κατά 5,8% σε σχέση με πέρυσι και όχι κατά 6,3% όπως είχε προβλέψει. Για το 2021 αναμένεται μια αύξηση της γερμανικής οικονομίας κατά 4,4% και για τις αρχές του 2022 προσδιορίζεται η επιστροφή στα πριν από την κρίση επίπεδα.

Ο κ. Αλτμάιερ εκτιμά πως η κατάσταση θα ήταν χειρότερη αν δεν είχαν ληφθεί έγκαιρα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle ο Γερμανός υπουργός θεωρεί, επίσης, ότι μπορεί να αποφευχθεί ένα δεύτερο γενικό lockdown, το οποίο θα είχε οδυνηρές επιπτώσεις για την οικονομία. Αυξανόμενοι αριθμοί μολύνσεων μπορούν να αντιμετωπιστούν με στοχευμένα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, επεσήμανε σήμερα ο κ. Αλτμάιερ σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο. Η πορεία της γερμανικής οικονομίας θα εξαρτηθεί όμως και από την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας όπως και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στις άλλες χώρες. Για φέτος αναμένεται μείωση των γερμανικών εξαγωγών κατά 12,1%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ