Αγνοούν τις απαγορεύσεις, συνεχίζουν τις διαδηλώσεις

Αγνοούν τις απαγορεύσεις, συνεχίζουν τις διαδηλώσεις

Συνεχίζονται στις ΗΠΑ οι διαδηλώσεις μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, παρά τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και τις απειλές Τραμπ για χρήση του στρατού.

Στο Λος Άντζελες η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις στη διάρκεια διαδήλωσης έξω από την κατοικία του δημάρχου της πόλης, ενώ σε άλλες πόλεις οι τοπικές αρχές δηλώνουν πως θα ερευνήσουν περιστατικά χρήσης υπερβολικής βίας από αστυνομικούς.

Στo Πόρτλαντ η αστυνομία της πόλης έκανε λόγο για ως και 10.000 διαδηλωτές που συμμετείχαν σε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας, ενώ αίσθηση προκάλεσε η στάση του επικεφαλής της αστυνομίας του Χιούστον στο Τέξας που συμμετείχε σε πορεία διαμαρτυρίας. Νωρίτερα, ο ίδιος είχε απευθυνθεί στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ καλώντας τον να «κλείσει το στόμα του».

Στην Ατλάντα η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ στη Νέα Υόρκη υπήρξαν περιστατικά αντιπαράθεσης μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον η τοπική Εθνοφρουρά διέταξε έρευνα για τις χαμηλές πτήσεις ελικοπτέρων που πραγματοποιήθηκαν την 1η Ιουνίου. «Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των εθνοφρουρών που υποστηρίζουν τις πολιτικές αρχές. Είμαστε προσηλωμένοι στο να διασφαλίζουμε την ασφάλεια των πολιτών και το δικαίωμά τους στη διαμαρτυρία» αναφέρει η διοίκηση της Εθνοφρουράς της πόλης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σε μήνυμά του που δημοσιεύθηκε στο Twitter πως η κυβέρνησή του έχει κάνει για τους μαύρους «περισσότερα από κάθε άλλο πρόεδρο από την εποχή του Αβραάμ Λίνκολν», ενώ επανέλαβε πως τα επεισόδια με τις λεηλασίες καταστημάτων και τους εμπρησμούς σημειώνονται μόνο σε πόλεις και Πολιτείες που ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς. «Χάος, ανομία και καταστροφή στη Νέα Υόρκη... Πότε ο Κυβερνήτης Κουόμο θα καλέσει για βοήθεια την Ομοσμπονδιακή Κυβέρνηση;» ανέφερε ο Τραμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ