Στο έλεος του κορονοϊού οι ΗΠΑ

Στο έλεος του κορονοϊού οι ΗΠΑ

Ξεπερνούν τους 14.700 οι θάνατοι από τον κορονοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότεροι από 1.900 θάνατοι.

Η εξέλιξη της επιδημίας προκαλεί προβληματισμό με γιατρούς και νοσηλευτές να τονίζουν πως σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση της υγείας των ασθενών επιδεινώνεται μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η Νέα Υόρκη έχει πληγεί περισσότερο από άλλες Πολιτείες με 779 θανάτους να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο. Οι δρόμοι της πόλης είναι ερημωμένοι ενώ με εντολή του κυβερνήτη της Πολιτείας οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στη μνήμη των θυμάτων. Συνολικά σε 42 Πολιτείες έχουν επιβληθεί μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε την Τετάρτη πως οι ΗΠΑ βρίσκονται στο μέσο της χειρότερης εβδομάδας της πανδημίας και πως «έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τις πρώτες λάμψεις της ελπίδας», καθώς σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης υπάρξουν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες τα εξιτήρια των ασθενών είναι περισσότερα από τις νέες εισαγωγές. Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θέλει να επανεκκινήσει την αμερικανική οικονομία με μια «μεγάλη έκρηξη» ωστόσο απέφυγε να δώσει σαφές χονοδιάγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ