«Βόμβα» Ρωμανιά: Αναστέλλεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

«Βόμβα» Ρωμανιά: Αναστέλλεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος
Στην αποκάλυψη ότι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις δεν καταργείται αλλά αναστέλλεται επ΄ αόριστον, προχώρησε ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας σήμερα το πρωί στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανιάς, η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, καθώς και οι νόμοι για τις κύριες συντάξεις αφορούν σε αναστολή και όχι σε κατάργηση.

«Είτε καταργηθεί, είτε ανασταλεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μειώσεις στις συντάξεις θα υπάρχουν», ανέφερε από πλευράς του ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας επίσης για το θέμα στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Τη δήλωση Ρωμανιά σχολίασε μέσω Twitter ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Βρούτσης γράφοντας: «Η μάσκα του λαϊκισμού επεσε!Ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση στους συνταξιούχους παίρνει τελος. Η ρήτρα μηδενικού ελλειμματος δεν καταργειται!».

Σημειώνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου με non paper το απόγευμα της Παρασκευής ανέφερε ότι η κυβέρνηση «θα ακυρώσει νομοθετικά την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις ώστε να παραμείνουν όπως έχουν διαμορφωθεί στις 31.12.2014».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ