Περιορίζονται οι απώλειες μετά το «κραχ» στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Περιορίζονται οι απώλειες μετά το «κραχ» στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Μετά την αρχική πτώση που ξεπερνούσε το 11%, οι τιμές των μετοχών περιορίζουν σημαντικά τις αρχικές μεγάλες απώλειες, με την αγορά να επανέρχεται πάνω από τα επίπεδα των 800 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 825,06 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,30%. Ενδοσυνεδριακά έχει καταγράψει κατώτερη τιμή στις 756,80 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 11,30%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 93,81 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,37%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 5,30%.

Εξάλλου, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διεύρυναν τις απώλειές τους μετά τη σημερινή άκαρπη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 σημείωνε πτώση 0,5%, εν μέσω υποχώρησης του δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά 11%. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας υποχωρούσαν πάνω από 1,6% και ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραφε απώλειες 1,2%.