Ισχυρές πιέσεις έριξαν το δείκτη κάτω από τις 1.100 μονάδες

Ισχυρές πιέσεις έριξαν το δείκτη κάτω από τις 1.100 μονάδες
Οι ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες οδήγησαν σήμερα το Γενικό Δείκτη κάτω από τις 1.100 μονάδες. Εχουν προηγηθεί επτά πτωτικές

συνεδριάσεις που όμως δεν κατάφεραν να εκτονώσουν τις πιέσεις. Αντιθέτως, ενεργοποιήθηκαν τα margin calls και αρκετοί επενδυτές υποχρεώθηκαν σε υποχρεωτικές ρευστοποιήσεις.

Στο εσωτερικό, η δυστοκία περί τη διευθέτηση των τραπεζικώνκόκκινων δανείων διαμορφώνει απαισιόδοξες προσδοκίες για τα επικείμενα «τεστ κοπώσεως» και η αποστολή των εκκαθαριστικών για την ακίνητη περιουσία είναι δεδομένο ότι θα προσθέσει νέες ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις για το Δημόσιο.

Στο εξωτερικό, η επιλεκτική χρεοκοπία της Αργεντινής, η επιστροφή των ανησυχιών για τις ευρωπαϊκές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα 6μηνου της Πορτογαλικής Τράπεζας Banco Espirito Santo που κατέγραψε ζημίες 3,6 δις. ευρώ και οι γεωπολιτικές ανησυχίες σε Ουκρανία, Γάζα και Λιβύη έδωσαν το έναυσμα για ρευστοποιήσεις σε όλες τις διεθνείς αγορές.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαμορφώθηκε την Τετάρτη στις 1.093,51 μονάδες με πτώση κατά 2,66%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 252,14 εκατ. ευρώ. Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου βρίσκεται στα 1,33580 δολάρια.