JP Morgan: Overweight για το ελληνικό χρηματιστήριο- Μεγάλα περιθώρια ανόδου - Τop pick η Alpha Bank

JP Morgan: Overweight για το ελληνικό χρηματιστήριο- Μεγάλα περιθώρια ανόδου - Τop pick η Alpha Bank

Η αμερικανική τράπεζα χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά μια αγορά με φθηνούς πολλαπλασιαστές αποτίμησης, που μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Μεγάλα περιθώρια ανόδου βλέπει στο ελληνικό χρηματιστήριο η JP Morgan και το 2024, δηλώνοντας overweight στην περιοχή, καθώς εκτιμά ότι τα κέρδη μπορούν εύκολα να υπερκεράσουν τις χαμηλές προσδοκίες.

Στις επιλογές της μάλιστα είναι η Alpha Bank, η οποία εντάσσεται στην 10αδα της περιοχής CEEMEA (Κεντρική και Ανατολή Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική).

Η JP Morgan προβλέπει υψηλή απόδοση για τη μετοχή της Alpha Bank, με σύσταση υπεραπόδοσης (overweight) και τιμή στόχο τα 2,20 ευρώ προς το τέλος του 2024. Αυτή η εκτίμηση βασίζεται σε υπολογισμούς πολλαπλασιαστών κερδοφορίας για τα έτη 2023-2024.

Οι εκτιμήσεις για το 2024

Η JP Morgan δεν διστάζει να υπενθυμίσει τις επιφυλάξεις της για την πορεία των αγορών το 2024, ειδικά στον τομέα του MSCI EMEA, στον οποίο εντάσσεται και η Ελλάδα. Ο στόχος για τον δείκτη MSCI EMEA είναι ~10% ανοδικό περιθώριο, επίπεδο που θεωρείται για ακόμη ένα έτος κάτω από το κόστος ιδίων κεφαλαίων. Γι’ αυτό και η κατανομή του ενεργητικού της JP Morgan παραμένει προσεκτική μέσω της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ που συνδέονται με το δολάριο σε χαμηλή τιμή beta.

Το ΔΝΤ προβλέπει >4% CAGR του ΑΕΠ για τη Σαουδική Αραβία (εκτός πετρελαίου) έως το 2030, ενώ το Ντουμπάι συνεχίζει να διπλασιάζει τον πληθυσμό του κάθε δεκαετία. Παραμένει επίσης OW για την Ελλάδα, ενώ στον αντίποδα η Νότια Αφρική παραμένει το βασικό UW με την αρνητική της συσχέτιση της με το δολάριο, ενώ υπάρχουν αμφιβολίες ότι οι εκλογές στη χώρα το επόμενο έτος θα οδηγήσουν σε οποιαδήποτε αλλαγή πολιτικής.

Οι εκτιμήσεις της JP Morgan για όλες τις περιοχές του MSCI:

Οι παραδοχές

Οι μακροοικονομικές παραδοχές πίσω από την κατανομή περιουσιακών στοιχείων για το επόμενο έτος είναι ως επί το πλείστον οι ίδιες: η Fed πραγματοποιεί την πρώτη μείωση επιτοκίου το 3ο τρίμηνο του 2024, αργότερα από ό,τι δείχνει η καμπύλη αποδόσεων, αδύναμη απόδοση μετοχικού κεφαλαίου σε ΗΠΑ και αναπτυγμένες αγορές, με την τιμή του Brent να είναι κατά μέσο όρο 83 δολάρια/βαρέλι. Η αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κάτω του 2% θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τις τιμές των βασικών εμπορευμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ