Πειραιώς: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το Tier II

Πειραιώς: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το Tier II

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε τον περασμένο Ιούνιο σε έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το το ομόλογο Tier II της Τράπεζας Πειραιώς, το πρωί στις 10:00 ώρα Ελλάδος, με το αρχικό guidance για το επιτόκιο να τοποθετείται κοντά στο 6%. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της συστημικής τράπεζας είναι η άντληση 500 εκατ. ευρώ, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι το τελικό επιτόκιο θα μπορούσε να διαμορφωθεί στην περιοχή του 5,5%.

Η τράπεζα έδωσε την εντολή στην Goldman Sachs International και την UBS ως συντονιστές της έκδοσης, να προχωρήσουν με άνοιγμα του βιβλίου προσφορών.

Χθες Τρίτη η JP Morgan προχώρησε σε αναβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς από underweight σε overweight, αποτιμώντας θετικά τις κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η διοίκηση για τη μείωση των κόκκινων δανείων και την αποκατάσταση της κερδοφορίας. Η JP Morgan βλέπει περιθώριο ανόδου 41% στη μετοχή της τράπεζας με νέα τιμή-στόχο τα 4,20 ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε τον περασμένο Ιούνιο σε έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης ύψους €400 εκατ., (10NC5), με επιτόκιο 9,75%. Αυτή ήταν και η πρώτη δημόσια έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης Tier 2 που πραγματοποίησε ελληνική τράπεζα από το 2008.

Το συνολικό βιβλίο προσφορών είχε διαμορφωθεί σε περίπου 850 εκατ. ευρώ. Σήμερα το επιτόκιο έχει υποχωρήσει σημαντικά και διαμορφώνεται στο 7,32% στη 10ετία (πτώση 25%) και στο 5,37% στην 5ετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ