Νέα έκδοση Tier II δρομολογεί η Τράπεζα Πειραιώς

Νέα έκδοση Tier II δρομολογεί η Τράπεζα Πειραιώς

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πειραιώς προτίθεται να ανοίξει βιβλίο προσφορών εντός της εβδομάδας

Σε έκδοση ομολόγου Tier II προχωρά τις επόμενες μέρες η Τράπεζα Πειραιώς

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πειραιώς προτίθεται να ανοίξει βιβλίο προσφορών εντός της εβδομάδας, με στόχο να αντλήσει ως και 500 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες η Τράπεζα Πειραιώς άντλησε, μέσω έκδοσης και διάθεσης ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης 400 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 9,75%, ενισχύοντας το δείκτη συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας στο 14,6% από 13,7%. Την έκδοση έτρεξαν UBS και Goldman Sachs.

Σε δηλώσεις του, την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ανέφερε πως «η έκδοση ομολόγου Tier 2 ποσού 400 εκατ. ευρώ, τον Ιούνιο 2019, ήταν η πρώτη από ελληνική τράπεζα μετά από 11 χρόνια.

Συνολικά, οι αποφασιστικές ενέργειες της τράπεζας ενίσχυσαν την κεφαλαιακή μας θέση κατά περίπου 200 μ.β., στο υψηλό της αρχικής κατεύθυνσης που είχε επικοινωνηθεί. Η ετήσια απόδοσή μας ενισχύθηκε από τις εκταμιεύσεις δανείων ύψους 4,1 δισ. ευρώ, τα ανθεκτικά περιθώρια και την αδιάκοπη προσπάθεια μείωσης των εξόδων», ανεφερε ο κ.Μεγάλου.

«Όσον αφορά στην ποιότητα ενεργητικού, οι εισροές μη εξυπηρετούμενων δανείων το τέταρτο 3μηνο του 2019, υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, σηματοδοτώντας ότι η θετική τάση θα συνεχιστεί. Το περιβάλλον είναι θετικό και υποστηρικτικό της προσπάθειάς μας, με την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά και όλους τους μακροοικονομικούς δείκτες σε βελτίωση.

Το ελληνικό σχέδιο προστασίας ενεργητικού «Ηρακλής», είναι ένα εργαλείο που θα προσφέρει επιπλέον στήριξη στις ελληνικές τράπεζες, ώστε να επιταχύνουμε τις πρωτοβουλίες εξυγίανσης των ισολογισμών μας. Αποτελεί ένα πρόσθετο σημαντικό εργαλείο, ευθυγραμμισμένο με το σχέδιο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η αγορά ακινήτων έχει επίσης ανακάμψει, παράγοντας που υποστηρίζει σημαντικά την προσπάθεια της τράπεζας να εξυγιάνει τον ισολογισμό της, πρόσθεσε επίσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει σε εμπροσθοβαρείς ενέργειες μη οργανικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της το 2020, και σε τιτλοποιήσεις ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ. Συνολικά, η συρρίκνωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που προγραμματίζεται το 2020, θα ενισχυθεί στα περίπου 11 δισ.ευρώ, καταλήγοντας σε δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων χαμηλότερο του 30% μέχρι το τέλος του 2020, έναντι αρχικού στόχου για μείωση κοντά στο 40%.

«Γυρίζουμε σελίδα για την Τράπεζα Πειραιώς, κτίζοντας πάνω στην επιτυχημένη υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου 'Agenda 2020'. Δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε πλήρως τη δυνατότητά μας να εξυπηρετούμε και να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία και να επιτυγχάνουμε θετικά αποτελέσματα για τους πελάτες, τους μετόχους και τους εργαζόμενούς μας. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο να παράγουμε αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Υιοθετώντας επιτυχημένες στρατηγικές, η Τράπεζα Πειραιώς παραμένει σε τροχιά επίτευξης των μεσοπρόθεσμων στόχων της για απόδοση επί των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων περίπου στο 10% μέσα στους επόμενους 36 μήνες, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στο μέλλον», επισήμανε ο Χρήστος Μεγάλου