Συμφωνία Eurobank - ΕταΕ για πιστώσεις έως 25.000 ευρώ

Συμφωνία Eurobank - ΕταΕ για πιστώσεις έως 25.000 ευρώ

Συμφωνία για τη χρηματοδότηση πολύ μικρών επιχειρήσεων υπέγραψαν η Eurobank και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕταΕ) και η Eurobank υπέγραψαν επέκταση συμφωνίας συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση πολύ μικρών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία (EaSI).

Με τη νέα συμφωνία, το ΕταΕ θα παρέχει εγγυήσεις προς την Eurobank προσφέροντάς της τη δυνατότητα να διαθέσει μικροπιστώσεις έως 25.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους, για την κάλυψη δαπανών κεφαλαίου κίνησης και απόκτησης παγίων στοιχείων σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αυτοαπασχολούμενους, με δυσκολία πρόσβασης στη χρηματοδότηση αλλά και στην αγορά εργασίας.

Στόχος είναι οι χρηματοδοτούμενοι, είτε να αναπτύξουν την επιχείρηση τους δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας ή να ιδρύσουν μια νέα επιχείρηση δημιουργώντας τη δική τους θέση εργασίας.

Πέραν της χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως εστιασμένα προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης (υπηρεσίες Mentoring) σε όσους ενταχθούν.

Ο θεσμός της μικρο - πίστωσης (micro-financing), ειδικά σε μια συγκυρία όπως η σημερινή στην Ελλάδα με την ανάγκη ενίσχυσης της απασχόλησης, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για πολλούς αυτοαπασχολούμενους και να προσφέρει ανάσα σε πολλές μικρές επιχειρήσεις. Η νέα συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική της Eurobank για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας ενώ ενισχύει τη διαρκή προσπάθεια της Τράπεζας να συμβάλλει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο που ενισχύει τη χρηματοδοτική της εμβέλεια. Η Eurobank αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια μια συγκροτημένη στρατηγική διεθνών συνεργασιών, συμπράττοντας με κορυφαίους διεθνείς φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η EBRD, το Eυρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και η Παγκόσμια Τράπεζα, για να εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε όλα τα στάδια ανάπτυξης τους.

Tο πρόγραμμα εγγυήσεων EaSI στο πλαίσιο του προγράμματος για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία (EaSI) χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕταΕ) για την υλοποίηση του προγράμματος εγγυήσεων EaSI. Οι υποστηριζόμενες χρηματοδοτήσεις επωφελούνται από την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δυνάμει του μηχανισμού εγγυήσεων που συστάθηκε βάσει του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1296/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία (“EaSI”) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων («ΕΤΣΕ») που συστάθηκε στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου για την Ευρώπη. Σκοπός του ΕΤΣΕ είναι να συμβάλει στην υποστήριξη της χρηματοδότησης και εφαρμογής παραγωγικών επενδύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να διασφαλίσει αυξημένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΤΣΕ διατίθενται στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ