Ξεκινά το road show για Praxia Bank

Ξεκινά το road show για Praxia Bank

Ξεκινά το road show για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Praxia Bank, με στόχο αυτή να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο την ερχόμενη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου.

 

Οι παρουσιάσεις στους επενδυτές θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και θα γίνουν σε Αθήνα, Λονδίνο και Νέα Υόρκη, στοχεύοντας στην άντληση 200 – 250 εκατ. ευρώ.

Σύμβουλοι για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι η Citi και η Axia, οι οποίες απέστειλαν ήδη το teaser σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σε αυτό αναδεικνύουν την αλλαγή περιβάλλοντος στην ελληνική οικονομία, μετά από οκτώ κρίσης, και τις επενδυτικές και χρηματοδοτικές προοπτικές που διανοίγονται.

Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας θα συμμετάσχει με ποσό 40 – 60 εκατ. ευρώ και ο Bob Diamond, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Atlas Merchant Capital που είναι βασικός μέτοχος της Praxia Bank. Σύμβουλοι για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι η Citi και η Axia.

Η Praxia Bank θα λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό υποκαταστημάτων (επί του παρόντος, προβλέπεται η λειτουργία 4 business centers (hubs) και περίπου 40 καταστημάτων (kiosks) σε όλη την Ελλάδα), αναπτύσσοντας κυρίως την τεχνολογία για την προσέλκυση καταθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ