Χρ. Μεγάλου: «Οι αγορές αισθάνονται ότι η Ελλάδα έχει περάσει τον κάβο»

Χρ. Μεγάλου: «Οι αγορές αισθάνονται ότι η Ελλάδα έχει περάσει τον κάβο»
«Οι αγορές αισθάνονται ότι η Ελλάδα έχει περάσει τον κάβο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank Χρήστος Μεγάλου

μιλώντας στο CNBC, τονίζοντας πως από το 2015 οι τράπεζες θα χορηγούν και πάλι δάνεια.
Ο κ. Μεγάλου συμμετείχε στο roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Νέα Υόρκη,μίλησε στην εκπομπή «Squawk on the Street», που μεταδίδεται απευθείας από το NYSE.
Μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι «η Ελλάδα αναμένεται να έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης φέτος και ακόμη εντονότερο του χρόνου. Για μια σειρά από λόγους, κυρίως λόγω του τουρισμού, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως η Ελλάδα πέρασε τον κάβο».
Υπογράμμισε ότι η αποτίμηση όλων των ελληνικών τραπεζών θα αποτυπώσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας – και αυτό ισχύει και για την Eurobank. Το μακροοικονομικό περιβάλλον είναι πολύ καλύτερο από ό,τι τα τελευταία χρόνια. Μετά από έξι χρόνια σωρευτικής ύφεσης της τάξης του -26% καταγράφουμε για πρώτη φορά θετική ανάπτυξη και του χρόνου θα έχουμε και θετικούς ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης, τόνισε ο κ. Μεγάλου.
Αναφορικά με την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, υπογράμμισε ότι η αποτίμηση ήταν ευθυγραμμισμένη με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο. «Το βασικό για εμάς ήταν να ανακεφαλαιοποιηθεί η Τράπεζα. Αυτό δημιούργησε μια πολύ θετική ώθηση και για την ελληνική οικονομία και για τις άλλες τράπεζες και θα λειτουργήσει ανάλογα θετικά και για τη χρηματοδότηση της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος για τις πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχολίασε πως: Η επίδραση θα είναι ιδιαίτερα θετική για τη χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ως προς την Ελλάδα έχουν ήδη επιφέρει μια μείωση των αποδόσεων των κρατικών και εταιρικών ομολόγων και ουσιαστικά δημιουργούν μια ενοποιημένη τραπεζική αγορά, στην οποία ο πυρήνας θα μεταφέρει χρήματα στην περιφέρεια. Και αυτό έχει μόνο θετικές συνέπειες για την ανάπτυξη του συστήματος συνολικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ