To καμπανάκι του ΧΑ χτύπησε ο πρόεδρος της Alpha Bank Γ. Κωστόπουλος

To καμπανάκι του ΧΑ χτύπησε ο πρόεδρος της Alpha Bank Γ. Κωστόπουλος
Με φανερή συγκίνηση κύρηξε σήμερα την έναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ ο πρόεδρος της Alpha Bank Γ. Κωστόπουλος, όπου από σήμερα διαπραγματεύονται νέες μετοχές της τράπεζας που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Ο Γ. Κωστόπουλος συνέκρινε παλαιότερες αυξήσεις κεφαλαίου της τράπεζας με τη σημερινή, λέγοντας ότι σήμερα τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, ενώ παλαιότερα «ζούσαμε για να αυξάνουμε τα κεφάλαια της τράπεζας».


Υπερδιπλασιάζεται η βαρύτητα της Alpha στον MSCI

Υπερδιπλασιάζεται από την επόμενη Τρίτη, 8 Απριλίου, η βαρύτητα των μετοχών της Alpha Bank στους δείκτες MSCI.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Morgan Stanley η εισαγωγή των νέων μετοχών της Alpha Bank στο ταμπλό FIF (Foreign Inclusion Factor), που μετράει τον υπολογισμό βαρύτητας της μετοχής στους δείκτες της, αλλάζει από 0,14% προηγουμένως σε 0,30%. Η αλλαγή θα γίνει μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης τη Δευτέρα 7 του μήνα και θα έχει ισχύ από το πρωί της επομένης.
Παράλληλα από σήμερα αυξάνεται από το 16% στο 30% ο συντελεστής στάθμισης της μετοχής στους δείκτες, γεγονός που σημαίνει πως η κεφαλαιοποίηση της στον FTSE Large Cap σχεδόν διπλασιάζεται και από τα 1,274 δισ. ευρώ με βάση το χθεσινό κλείσιμο αυξάνεται σήμερα στα 2,388 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ