Έρχεται νέο κύμα ρυθμίσεων για τα δάνεια –Όχι άλλα «κόκκινα» λέει η ΤτΕ

Έρχεται νέο κύμα ρυθμίσεων για τα δάνεια –Όχι άλλα «κόκκινα» λέει η ΤτΕ
Κάντε ρυθμίσεις δανείων – μην τα αφήνετε να «κοκκινίσουν», είναι η σύσταση Προβόπουλου προς τις τράπεζες εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν μαζί του πριν από λίγο. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ανοίγει νέος γύρος ρυθμίσεων για τους δανειολήπτες. Μάλιστα, ο διοικητής της ΤτΕ ζητά να λαμβάνεται υπόψη η σημερινή οικονομική κατάσταση των δανειοληπτών και όχι αυτή που αποτυπώνεται στις φορολογικές δηλώσεις.    

Της Εφης Καραγεώργου.

Μην αφήσετε να βγουν άλλα δάνεια στο «κόκκινο».Αυτή είναι συμπερασματικά η σύσταση που απηύθυνε πριν από λίγο στους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος.

Αντικείμενο της συνάντησης τους ήταν η δημιουργία των εσωτερικών υπερ-μονάδων διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

Οι τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank, έχουν παραδώσει τα σχέδια για την οργάνωση αυτών των μονάδων στην ΤτΕ από την περασμένη βδομάδα. Και πριν από λίγο τα συζήτησαν με τον διοικητή διεξοδικά.

Ο κ. Προβόπουλος ζήτησε από τους επικεφαλής των τεσσάρων τραπεζών, να «μπλοκάρουν» τα δάνεια που πάνε να σκάσουν και να τα ρυθμίσουν, όσο ακόμα εξυπηρετούνται.

Ακόμα ζήτησε οι ρυθμίσεις να γίνονται με βάση τα τελευταία οικονομικά στοιχεία των δανειοληπτών, αφού η οικονομική κατάσταση αλλάζει μέρα με τη μέρα και άτομα που το 2012 μπορεί να δήλωσαν 50.000 ευρώ στη εφορία σήμερα να είναι στην ανεργία.

Και ακόμα ζήτησε «στενή συνεργασία» μεταξύ των τραπεζών, όταν υπάρχουν κοινοί δανειολήπτες για την αποτελεσματική και ουσιαστική ρύθμιση της οφειλής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ