Σύμβαση 100 εκατ. ευρώ υπέγραψαν η Alpha Bank και η ΕΤΕπ

Σύμβαση 100 εκατ. ευρώ υπέγραψαν η Alpha Bank και η ΕΤΕπ
Στην υπογραφή συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), συνολικού ποσού 100 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους, προχώρησε σήμερα η Alpha Bank.

Τη σύμβαση υπέγραψε ο Γενικός Διευθυντής – Wholesale Banking της Alpha Bank κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης, με τον αρμόδιο για την Ελλάδα Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Μιχάϊ Τανασέσκου.
Μέσω του εκτενούς δικτύου Καταστημάτων της Alpha Bank σε όλη την Ελλάδα, το ποσό που προβλέπει η σύμβαση θα διοχετευθεί σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών, για τη χρηματοδότηση, με ευνοϊκούς όρους, των επενδυτικών σχεδίων, αλλά και των αναγκών τους σε κεφάλαιο κινήσεως.
Τα χρηματοδοτικά κεφάλαια παρέχονται στο πλαίσιο του “Ελληνικού Ταμείου Εγγυοδοσίας της ΕΤΕπ για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις”, το οποίο συστάθηκε το 2012 με σκοπό την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των ΜμΕ.
Αναφερόμενος στην σύμβαση με την ΕΤΕπ ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Alpha Bank στέκεται παραδοσιακά δίπλα στις επιχειρήσεις σε καλές και κακές εποχές. Με την υπογραφή του δανείου των 100 εκατ. ευρώ προστίθεται ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων, σε μία περίοδο που η ρευστότητα είναι αγαθό ακριβό και σε ανεπάρκεια τόσο για τις τράπεζες, όσο και για τις επιχειρήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ