Barclays: Διερευνά πώληση του μεριδίου σε μονάδα πληρωμών 2,5 δισ.δολ. στο Ηνωμένο Βασίλειο

 Barclays: Διερευνά πώληση του μεριδίου σε μονάδα πληρωμών 2,5 δισ.δολ. στο Ηνωμένο Βασίλειο

 

Αναζητά συνεργάτη για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησης

 

Η Barclays διερευνά την πώληση μεριδίου στη μονάδα που επεξεργάζεται πληρωμές για βρετανούς εμπόρους, καθώς η βρετανική τράπεζα αναζητά συνεργάτη για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησης, σύμφωνα με το Reuters.
Η τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει έναν συνεργάτη με τη στρατηγική «τεχνογνωσία» για την επέκταση της επιχείρησης, καθώς και την άντληση κεφαλαίων, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη πόσο μεγάλο μερίδιο θα μπορούσε να πουλήσει.

Η επιχείρηση θα μπορούσε να αποτιμηθεί σε τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια λίρες (2,5 δισεκατομμύρια δολάρια), με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) περίπου 300 εκατομμυρίων λιρών και παρόμοιες συμφωνίες.Στο αρχικό στάδιο οι συζητήσεις αποτελούν μέρος μιας ανασκόπησης των παγκόσμιων δραστηριοτήτων πληρωμών της που καλύπτουν την απόκτηση από εμπόρους και τις υπηρεσίες πιστωτικών καρτών,οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η Barclays διένειμε μια παρουσίαση για τη μονάδα εξαγοράς εγχώριων εμπόρων σε πιθανούς πλειοδότες -κυρίως εξειδικευμένους παρόχους πληρωμών- κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά τα σχέδια ενδέχεται να αλλάξουν ή να απορριφθούν εντελώς.

Εκπρόσωπος της Barclays δήλωσε: "Δεν σχολιάζουμε εικασίες. Οι επιχειρήσεις μας συνεχίζουν να έχουν καλές επιδόσεις και η ανάπτυξη των παγκόσμιων δραστηριοτήτων πληρωμών μας αποτελεί προτεραιότητα για εμάς."

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα αυτό το έτος ότι η Barclays, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο CS Venkatakrishnan, είχε ξεκινήσει μια επανεξέταση του παγκόσμιου αποτυπώματος πληρωμών της καθώς συζητούσε πώς να κατανείμει καλύτερα το κεφάλαιο μεταξύ των τμημάτων της και να ενισχύσει την τιμή της μετοχής της.

Η ομάδα συνέταξε συμβούλους για να προετοιμάσει ξεχωριστά οικονομικά στοιχεία για τη λειτουργία εξαγοράς εγχώριων εμπόρων σε μια πρωτοβουλία γνωστή εσωτερικά ως Project Hyperion, είπε ένας από τους ανθρώπους.

Αντικατοπτρίζει τις κινήσεις άλλων ευρωπαϊκών δανειστών που προσπάθησαν να αποκομίσουν χρήματα από τις πράξεις πληρωμών τους, συμπεριλαμβανομένης της ισπανικής Banco Sabadell και της ιταλικής Intesa Sanpaolo.

Η Barclays μελετά επίσης το ενδιαφέρον για τις γερμανικές δραστηριότητες χρηματοδότησης καταναλωτών, γνωστές ως Barclaycard Germany.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ