ΗΠΑ: Η Wells Fargo θα πληρώσει πρόστιμο 35 εκατ. δολ. για υπερβολικές χρεώσεις, λέει η SEC

ΗΠΑ: Η Wells Fargo θα πληρώσει πρόστιμο 35 εκατ. δολ. για υπερβολικές χρεώσεις, λέει η SEC

η Wells Fargo και οι προκάτοχοί της εταιρείας υπερχρέωσαν ορισμένους πελάτες που άνοιξαν λογαριασμούς πριν από το 2014 για συμβουλευτικές αμοιβές μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2022

Η Wells Fargo συμφώνησε να καταβάλει αστική ποινή 35 εκατομμυρίων δολαρίων για να διευθετήσει τις αμερικανικές χρεώσεις ότι η εταιρεία υπερχρέωσε τα συμβουλευτικά τέλη, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η SEC είπε ότι χρέωσε την Wells Fargo Clearing Services LLC και την Wells Fargo Advisors Financial Network LLC για υπερχρέωση περισσότερων από 10.900 επενδυτικών συμβουλευτικών λογαριασμών άνω των 26,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε συμβουλευτικές αμοιβές.

Η SEC ισχυρίστηκε ότι η Wells Fargo και οι προκάτοχοί της εταιρείας υπερχρέωσαν ορισμένους πελάτες που άνοιξαν λογαριασμούς πριν από το 2014 για συμβουλευτικές αμοιβές μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2022.

Η Wells Fargo συμβιβάστηκε χωρίς να παραδεχτεί ή να αρνηθεί τις κατηγορίες, ανέφερε η SEC σε δήλωση. Η Wells Fargo πλήρωσε στους επηρεαζόμενους κατόχους λογαριασμών περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των τόκων, για να τους αποζημιώσει για την υπερχρέωση, σύμφωνα με τη δήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ