Euroxx: Δεν τελείωσε η άνοδος των ελληνικών τραπεζών - Έρχεται νέο ράλι

Euroxx: Δεν τελείωσε η άνοδος των ελληνικών τραπεζών - Έρχεται νέο ράλι

Οι νέες τιμές στόχοι

Την εκτίμηση ότι οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου εξακολουθούν να προσφέρουν σημαντική αξία σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, εκφράζει η Euroxx, έπειτα από το ράλι του 64% από τις αρχές του έτους. Στο πλαίσιο αυτό, η χρηματιστηριακή εταιρεία ξεκινά εκ νέου την κάλυψη του κλάδου, δίνοντας σύσταση αγοράς και για τις τέσσερις τράπεζες, με την Eurobank να αποτελεί το top pick της, καθώς τα περιθώρια ανόδου έως την τιμή-στόχο υπολογίζονται στο 52%.

Ειδικότερα, η Euroxx θέτει την τιμή-στόχο για τη Eurobank στα 2,3 ευρώ, για την Εθνική στα 8,5% (περιθώρια ανόδου 33%), για την Πειραιώς στα 4,6 ευρώ (περιθώρια ανόδου 38%) και για την Alpha Bank στα 2,10 ευρώ (περιθώρια ανόδου 40%). Είναι χαρακτηριστικό ότι η χρηματιστηριακή δίνει στη σχετική ανάλυσή της τον τίτλο «Αφήστε τα κέρδη σας να τρέξουν».

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι ελληνικές τράπεζες εμφανίζουν P/TBV στο 0,7 και P/E κοντά στο 5, δηλαδή discount 10-20% έναντι των παρόμοιων τραπεζών, παρότι προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις, έχουν υψηλή παραγωγή κεφαλαίων και στηρίζονται από την ισχυρή εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τη Euroxx, οι ελληνικές τράπεζες έχουν μια σημαντική μακροπρόθεσμη ευκαιρία να αυξήσουν το χαρτοφυλάκιο δανείων τους, έπειτα από μία 10ετή περίοδο απομόχλευσης. Παράλληλα, εμφανίζουν ισχυρά καθαρά επιτοκιακά περιθώρια εν μέσω μεγάλων μαξιλαριών ρευστότητας και πολύ χαμηλό δείκτη δανείων/καταθέσεις. Επιπλέον, η πολύ υψηλή κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένεται να επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να ρίξουν το κόστος ρίσκου κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Οι υψηλότερες αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων αναμένεται να οδηγήσουν σε υψηλή παραγωγή κεφαλαίων έως το 2025, ανοίγοντας τον δρόμο για υψηλότερη ανταμοιβή των μετόχων σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, προσθέτουν οι αναλυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ