Εύσημα από τους επενδυτικούς οίκους για τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Alpha Bank

Εύσημα από τους επενδυτικούς οίκους για τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Alpha Bank

Κατά τουλάχιστον 20% υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών τα Προσαρμοσμένα Κέρδη μετά από Φόρους της Τράπεζας

Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια υποδέχθηκαν οι επενδυτικοί οίκοι τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Alpha Bank, με τις Deutsche Bank, Morgan Stanley, JP Morgan, UBS και Citi να εστιάζουν στην υψηλότερη των αρχικών εκτιμήσεων κερδοφορία που σημείωσε η Τράπεζα καθώς και στη σημαντική ενίσχυση του CET1.

Η Deutsche Bank σε έκθεσή της με τίτλο «Alpha Bank: κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις της», υπογραμμίζει πως τα υψηλότερα των εκτιμήσεων Προσαρμοσμένα Κέρδη μετά από Φόρους της τάξης των Ευρώ 195 εκατ. κατά το β’ τρίμηνο οδηγούν σε αναβάθμιση της Απόδοσης Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων (RoTBV) στο 11%, από 10%.

Η Morgan Stanley, από την πλευρά της, αναμένει μία θετική αντίδραση της αγοράς ωςαποτέλεσμα των υψηλών μεγεθών που παρουσίασε η Alpha Bank, θέτοντας την τιμή στόχο για την Τράπεζα στα Ευρώ 2,11.

Η UBS εστιάζει στην αύξηση των καθαρών κερδών της Τράπεζας, τα οποία είναι υψηλότερα κατά 25% σε σχέση με τις εκτιμήσεις του οίκου, καθώς και στην «κατακόρυφη αύξηση του CET1», το οποίο ανήλθε σε 13,4%, 0,3 ποσοστιαίες μονάδες από τις αρχικές εκτιμήσεις του.

Παράλληλα, η UBS κάνει λόγο για «υγιή» αύξηση των χορηγήσεων της Τράπεζας, με τα καθαρά δάνεια να αυξάνονται κατά 1% και τις καταθέσεις κατά 3%σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Στο ίδιο συμπέρασμα σχετικά με τη σημαντική αύξηση του CET1 που παρουσίασε η Τράπεζα στα αποτελέσματα β’ τριμήνου καταλήγει και η Citi, η οποία υπογραμμίζει πως η ενίσχυση του CET1 κατά 83 μονάδες βάσης σε τριμηνιαία βάση είναι «εξαιρετικά ενθαρρυντική», καταλήγοντας πως ένα ισχυρό αποτέλεσμα ενδέχεται να οδηγήσει σε ανοδικ ς αναθεωρήσεις των προσδοκιών για τα κέρδη της Alpha Bank.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ