Η UBS σκοπεύει να αποφύγει τη χρήση του backstop για την Credit Suisse ύψους 10 δισ. δολ

 Η UBS σκοπεύει να αποφύγει τη χρήση του backstop για την Credit Suisse ύψους 10 δισ. δολ

Η προτεραιότητα της κυβέρνησης και της UBS ήταν «να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανές απώλειες και οι κίνδυνοι, ώστε να αποφευχθεί η προσφυγή στην ομοσπονδιακή εγγύηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό», ανέφερε η κυβέρνηση

 

Η UBS στοχεύει να αποφύγει τη χρήση backstop 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Credit Suisse εν μέσω αντιδράσεων, ανέφεραν την Κυριακή οι Financial Times.
Τα στελέχη της UBS ελπίζουν να ανακοινώσουν ότι η τράπεζα δεν θα ζητήσει από την κυβέρνηση backstop όταν δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου της στις 31 Αυγούστου, προστίθεται στην έκθεση.
Τον Ιούνιο, η UBS κατέληξε σε συμφωνία με την ελβετική κυβέρνηση βάσει της οποίας η κυβέρνηση θα εγγυηθεί έως και 9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (9,98 δισεκατομμύρια δολάρια) ζημιών που μπορεί να υποστεί η UBS από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του αντιπάλου της πέραν των 5 δισεκατομμυρίων φράγκων που ο δανειστής πρόκειται να καλύψει τον εαυτό της.

Η προτεραιότητα της κυβέρνησης και της UBS ήταν «να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανές απώλειες και οι κίνδυνοι, ώστε να αποφευχθεί η προσφυγή στην ομοσπονδιακή εγγύηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό», ανέφερε η κυβέρνηση.
Οι αποτιμήσεις των ζημιών αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023, ανέφερε η κυβέρνηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Σέρτζιο Ερμότι δήλωσε ότι η ηγεσία της UBS θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποτρέψει τους Ελβετούς φορολογούμενους να επωμιστούν το κόστος της εξαγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ